Slojevi razlistanog tijesta u kojem se svakim novim zalogajem osjeća ona nježna, orašasta aroma maslaca zasigurno ulaze među najveće gurmanske užitke uopće. Lisnato tijesto, koliko god se činilo komplicirano za pripremu kod kuće, od vas zapravo traži tek malo strpljenja i predanosti. Zamijesite tijesto, pustite ga da odmori, dodajte mu maslac, pa dio s odmorom ponavljajte nekoliko puta i već ste obavili veći dio posla. Iako danas postoje i daleko jednostavnije varijante, poput primjerice kupovnog lisnatog tijesta, ono koje kod kuće pripremite svojim rukama, u koje uložite vrijeme i trud, baš uvijek će imati najbolji okus. Naravno, u nedostatku slobodnog vremena, uvijek možete iskoristiti i kupovno lisnato tijesto, ako je kombinacija dobra, vjerujemo kako vam to nitko neće moći zamjeriti.
U nastavku vam donosimo nekoliko stvarno dobrih savjeta za pripremu domaćeg lisnatog tijesta, a zatim i recepte koji bi vas mogli u potpunosti raspametiti. Naravno, uključuju neizostavnu čokoladnu, ali i slasne kobasice.
KAKO NAPRAVITI DOMAĆE LISNATO TIJESTO
SLATKE RUŽE S ČOKOLADOM OD LISNATOG TIJESTA
KOŠARICE OD LISNATOG TIJESTA SA SLASTIČARSKOM KREMOM PO RECEPTU SLASTIČARKE SANJE SAJKO
ROLADA S KRUMPIROM I PORILUKOM
TART S BRIE SIROM, LJUTIKOM I KRUŠKAMA
HRSKAVA PITA S PAPRIKOM, SIROM, GLJIVAMA I SLANINOM
KRVAVICE U LISNATOM TIJESTU PO RECEPTU BRANKA OGNJENOVIĆA