Konačno imamo 50 najboljih restorana na svijetu!

 Celler de Can Roca Facebook
Najprestižniji svjetski izbor San Pellegrino objavio listu 50 najboljih restorana na svijetu

Španjolski restoran El Celler de Can Roca sinoć je slavio kao najbolji restoran na svijetu po izboru San Pellegrina. San Pellegrino u partnerstvu s Acqua Pannom etablirao se kao jedan od najrelevantnijih izbora za najbolje svjetske restorane, a cilj mu je stvoriti jedinstvenu zajednicu izuzetnih kulinarskih talenata i samim time proslaviti svjetsku gastro scenu.

U izboru su sudjelovali restorani iz 21 zemlje sa šest kontinenata, a lista bi trebala biti jedan od vjerodostojnijih pokazatelja gastronomske izvrsnosti. El Celler de Can Roca otvorio je svoja vrata još 1986. zahavaljujući braći Josepu i Joanu koji su već imali iskustva u vođenju restorana budući da su im roditelji posjedovali jednostavni restorančić u Gironi. 2007. njihov tim upotpunio je mlađi brat Jordi i od tada se smatraju gastronomskim fenomenom. Glavni chef kuhinje Joan, sommelier Josep i najbolji pastry chef u 2014. – Jordi, tvorili su jedinstven tim koji je imao potencijala već zanimljivu i pustolovnu katolonsku kuhinju izdići na još jedan viši nivo.

Donosimo listu 50 najboljih restorana koja u sebi ujedinjuje iskustvo, emocije, uspomene, tradiciju i kulturu na tanjuru. Svi oni su primjer izuzetnog talenta i genijalnosti na području gastronomije i ako vas put nanese u bilo koji od ovih mjesta zasigurno nećete požaliti! Iako samo ime izbora sugerira izbor 50 najboljih, zapravo se radio o top 100 restorana, a u našoj fotogaleriji pogledajte 20 prvo plasiranih!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 01:25