U gastronomskom svijetu ovih je dana snažno odjeknula vijest o dolasku Michelina u Meksiko, a posebnu pažnju privukla je mala taqueria El Califa de Leon u San Rafaelu, u Mexico Cityju. Postoji već više od 50 godina, gosti u tacosima ovdje mogu uživati za tek malim šankom, a Michelinove inspektore naprosto su oduševili tacosi naziva Gaonera s tanko rezanim goveđim fileom koji začinjavaju s malo soli i limete i pakiraju u kukuruzne tortilje.
Tek kada jelo naručite, jedan od kuhara kreće s pripremom mesa, dok drugi peče tortilju, pa je rezultat svjež i, kažu mnogi, zapravo najbolji taco koji ćete ikada kušati.
"Kombinacija je jednostavna i čista", opisuju iz Michelina ovo jelo, porcija kojeg košta tek 5 dolara, odnosno 4,60 eura.
Osim tog specijaliteta, nude i tacose s odrescima, svinjskim kotletom i rebrima, a budući da su meso i tortilje iznimno kvalitetni, salsa koju rade sami, kažu iz Michelina, jedva je i potrebna.
"Tajna naših tacosa je u jednostavnosti. Sadrže samo tortilju, crveni ili zeleni umak i to je to. To i, naravno, kvalitetno meso", poručili su iz El Califa de Leon.
Zanimljivo je dodati i kako ovo nije prvi kiosk s hranom koji je dobio Michelinovu zvjezdicu. Još 2016. chef Chan Hon Meng‘s i njegov kiosk Hawker Chan u Singapuru dobili su zvjezdicu i velike pohvale za jelo s piletinom i rižom, no 2021. godine zvjezdicu su izgubili. Zvjezdicu je zaradio i Hill Street Tai Hwa Pork Noodle, također u Singapuru, gdje najjeftinije jelo košta manje od 4 eura. Nikako ne smijemo zaboraviti niti street food Jay Fai u Bangkoku, koji smo nedavno i sami posjetili i koji se također ubraja među najjeftinije opcije s Michelinovom zvjezdicom u cijelom svijetu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....