![33640417](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/05/29/k_33640417_640.jpg)
Korak 1.
Koristite brašnaste krumpire koji su čuvani na hladnom i suhom mjestu. Ogulite ih i izrežite na trakice jednake veličine (oko 1 cm debele).
![Homemade french fries, crispy and delicious](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/10/20/14/iStock-537619130.jpg)
Korak 2.
U loncu zagrijte vodu te krumpire blanširajte u kipućoj vodi oko 3 minute. Ocijedite ih i ostavite da se osuše na zraku.
![French fries](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/11/10/iStock_67452695_XXXLARGE.jpg)
Korak 3.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lim ostavite u njoj da se zagrije. Dodajte dvije žlice suncokretovog ulja i vratite da se ulje zagrije.
![Seasoned potato wedges](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/8/12/iStock_63716889_XLARGE.jpg)
Korak 4.
Zatim dodajte krumpiriće, okrenite ih u tom ulju te ih posolite s krupnom soli. Pazite da na limu za pečenje budu posloženi baz da se dodiruju. Pecite 35 minuta, povremeno okretajući ih dok ne posatnu zlatni.
![Roasted vegetables (potato and celery root) in ceramic basket and tomato sauce, selective focus](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/4/11/iStock_67096647_XLARGE.jpg)
Korak 5.
Posipajte ispečene krumpiriće s još soli i začinskim biljem po želji!
![Homemade French fries, crispy and delicious](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/10/20/14/iStock-537620310.jpg)