Chef Jorg Zupan otkrio je za RTV Sloveniju kako će na mjestu fine dining restorana koji trenutno ima Michelinu zvjezdicu otvoriti bar s mnogo ležernijim pristupom.
Prije nekoliko tjedana ukazali smo na nadolazeće promjene u svijetu fine dininga potaknuti zatvaranjem danskog restorana Noma. Sve više chefova odlučuje se na opušteniji pristup, povratak emocijama, odbacivanje krutih pravila koje jedan Michelinov restoran treba poštivati. Zupanov potez da zatvori Atelje i otvori bar, logičan je odgovor na zahtjeve tržišta. Zupan otvaranjem bara nimalo ne ruši svoj kredibilitet time što više neće voditi restoran s Michelinovom zvjezdicom, dapače, ležerniji pristup omogućuje mu da dođe do potpuno nove ciljane skupine koju nije uspio zahvatiti fine diningom.
Jorg Zupan trenutno vodi i gostilnu Breg u Ljubljani. Glavne karakteristike novog bara kojem ime još nije poznato bit će opuštenija atmosfera, naručivanje jela s à la carte jelovnika koji će se redovito mjenjati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....