Jer ste vi to tražili: Složenac s batatom, šunkom, paprikom i prepeličjim jajima

Obožavamo se družiti s vama na našem Facebook profilu jer volimo te neposredne reakcije i svu silu dobre volje koja ondje vlada. Na naslovnicu profila stavili smo sliku s naslovnice prošlog broja magazina i nekoliko vas je zatražilo recept. Vaša želja, naša zapovijed. Javite nam ako isprobate recept!

  • 1 veći batat
  • 200 g šunke
  • 1 crvena paprika
  • 6 – 8 prepeličjih jaja
  • 1 – 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice ribanog hrena
  • 250 g kiselog vrhnja
  • malo slatkog vrhnja
  • peršinov list
  • sol
  • maslac

Batat ogulite i izrežite ga na tanje kolutove. Šunku izrežite na trakice kao i papriku. U posudici izmiješajte kiselo vrhnje, slatko vrhnje, hren, peršinov list, sol i papar.

Posudu za pečenje namažite maslacem pa poslažite batat da pokrijete cijelo dno. Prelijte sve pripremljenim umakom s hrenom i pospite tanko narezanim češnjakom.

Rasporedite potom papriku i šunku pa stavite da se zapeče u pećnici na 180 stupnjeva dvadesetak minuta.

Pred kraj pojačajte pećnicu na 200 stupnjeva.

Izvadite složenac i razbijte prepeličja jaja pa ih zapecite na meko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 16:41