Obožavamo se družiti s vama na našem Facebook profilu jer volimo te neposredne reakcije i svu silu dobre volje koja ondje vlada. Na naslovnicu profila stavili smo sliku s naslovnice prošlog broja magazina i nekoliko vas je zatražilo recept. Vaša želja, naša zapovijed. Javite nam ako isprobate recept!
- 1 veći batat
- 200 g šunke
- 1 crvena paprika
- 6 – 8 prepeličjih jaja
- 1 – 2 češnja češnjaka
- 2 žlice ribanog hrena
- 250 g kiselog vrhnja
- malo slatkog vrhnja
- peršinov list
- sol
- maslac
Batat ogulite i izrežite ga na tanje kolutove. Šunku izrežite na trakice kao i papriku. U posudici izmiješajte kiselo vrhnje, slatko vrhnje, hren, peršinov list, sol i papar.
Posudu za pečenje namažite maslacem pa poslažite batat da pokrijete cijelo dno. Prelijte sve pripremljenim umakom s hrenom i pospite tanko narezanim češnjakom.
Rasporedite potom papriku i šunku pa stavite da se zapeče u pećnici na 180 stupnjeva dvadesetak minuta.
Pred kraj pojačajte pećnicu na 200 stupnjeva.
Izvadite složenac i razbijte prepeličja jaja pa ih zapecite na meko.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....