SAMO DOMAĆE

JEDNOSTAVNO JE, OBEĆAJEMO: Sami napravite i začinite svoj maslac!

 Getty Images/iStockphoto
Maslac je neodoljivo kremast i gladak, poboljšava okus ama baš svakog jela, od običnog komada kruha do savršeno pripremljenog odreska.

Naravno, najjednostavnije je nabaviti pločicu maslaca u dućanu, ali ništa se ne može mjeriti sa svježim maslacem kojeg sami možete napraviti. Nasreću, stvar je vrlo jednostavna i iznenađujuće zabavna! Sve što trebate za početak jest punomasno tučeno vrhnje, hladnu vodu, blender i duboku posudu. Trebat će vam uređaj s jačim motorom, imajte to na umu.

Korak 1.

Miksajte vrhnje na srednjoj brzini oko 5 minuta, dok ne poprimi konzistenciju jogurta.

Korak 2.

Nastavite miksati sve dok se masnoća ne počne odvajati od tekućine u posudi.

Korak 3.

Dodajte jednu i pol žličicu ledene vode (na oko 500 ml vrhnja) i miksajte još 30 sekundi.

Korak 4.

Komade koji su se formirali izvadite iz posude i ocijedite ih od viška tekućine u kuhinjskoj gazi.

Korak 5.

Na poslijetku, maslac posolite i spremite u hladnja zamotan u papir za pečenje.

*NAPOMENA: Tekućinu ne bacajte, to je mlaćenica, a evo što sve možete napraviti s njom:

Crni kruh s mlaćenicom, sjemenkama i sirom

Muffini s mlaćenicom

Palačinke s mlaćenicom

Ovdje biste mogli stati, ali na par vrlo jednostavnih načina možete pripremiti i začinjeni maslac po svom ukusu.

Slatki maslac

U pripremljeni maslac umiješajte šećera i cimeta po želji. Savršeno za kekse, palačinke ili pohani kruh!

French toasts with banana,walnuts and cinnamon for a breakfast.
Getty Images/iStockphoto

Slani začinjeni maslac

Ispecite jednu glavicu češnjaka zamotanog u foliju u pećnici. Pecite ga oko 45 minuta na 180 stupnjeva. Kad je gotov izvadite češnjeve i pretvorite ih u pastu. Narežite pola čili papričice vrlo sitno i pomiješajte maslac, čili papričicu i češnjak. Savršen maslac za morske plodove i meso!

compound butter ingredients herb coriander garlic lemon fresh green onion homemade italian food tasty
Getty Images/iStockphoto

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 20:06