SPORA SUBOTA NA TREŠNJEVCI

Jedno od zanimljivijih mjesta u gradu uvodi brunch, na meniju su tučena mast, pogača s tikvom, pašteta od divljih gljiva...

Brunch u Zagrebu je sve popularniji pa i ne iznenađuje što ga sve više restorana i bistroa uvodi u svoju ponudu

Da koncept bruncha u Zagrebu trenutno doživljava svoj procvat, jasno je svakome tko vikendom kasnijim prijepodnevnim satima odluči prošetati širim centrom grada. Na nekim su adresama brunch jela poput tosta s jajima ili zobene kaše s dodacima toliko popularna da gostima ne smeta čak ni stajanje u redu da bi dobili svoj stol i napokon sporo i dugo uživali u toplom obroku. Ne iznenađuje, stoga, što se sve više vlasnika restorana odlučuje brunch uvesti i u svoju ponudu. Nedavno smo tako pisali u odličnom brunchu u SOI fusionu u zagrebačkoj Ilici, a sada se na isti potez odlučila i ekipa iz trattorije Gola na zagrebačkoj Trešnjevci.

image
Privatna Arhiva/

Kako su nam rekli, ponuda će se mijenjati iz subote u subotu, ovisno o sezoni i onome što je dostupno na tržnici, gdje nabavljaju većinu namirnica, a za početak, ove subote, 5. listopada, odlučili su krenuti s nekoliko jela koja nam zvuče baš dobro.

Nudit će tako tučenu mast sa smokvinim listom, pečeni luk i domaći kruh od kiselog tijesta, zatim paštetu od divljih gljiva s mandarinom, scarpacciu (talijanska tanka pogača) s tikvom i šalotom, sitnu ribu u šugu, kozice na grillu, tučenu ricottu s pečenim rajčicama i paprikama, burattu s pestom, pečenom tikvom i regicom te guanciale s keljom i skutom.

Brunch u Goli posluživat će se od 10 do 13 sati.

Inače, dobro je podsjetiti, Golu je u zagrebačkoj Badalićevoj ulici početkom godine otvorio Ivan Salopek, na mjestu nekadašnje pečenjare Grill Žar i odmah pobudio veliki interes kod zagrebačkih gurmana. Onih koji Ivana poznaju i cijene njegov ukus, ali i onih zainteresiranih za malo drugačiji ručak u ovom dijelu gradu.

image
Ustupljena Fotografija/

Gola od početka nudi neke od klasika talijanske i hrvatske kuhinje s malim pomakom, poput cacio e pepe tjestenine ili soparnika, a u istom smjeru, čini se, kretat će se i ponuda bruncha. Stoga, nalazite li se blizu Badalićeve ili prolazite pored Gole ove subote, pobrinite se da budete gladni i svratite na brunch. Ako je suditi po njihovoj dosadašnjoj regularnoj ponudi, nećete ostati razočarani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 12:50