Jedite muziku i dobar vam tek!

Ovog tjedna u zagrebačkom Lari

Kada je Krešimir Sokolić, gastronomski zaljubljenik i Daddyjev frend krajem prošle godine samo za članove Pipsa upriličio tajnu degustaciju 10 jela nazvanih po pjesmama s “Walta” malo tko je mogao predvidjeti gdje će ekipu odvesti priča. Sokolić se ubrzo profilirao kao autor originalnog gastronomsko glazbenog koncepta pod egidom “Eat the Music” čiji je prvi domaćin sljedećeg tjedna (25. – 30.5.) sve popularniji zagrebački restoran Lari&Penati.

Fanovi kvalitetne klope i mjuze u prilici su tako isprobati zanimljiv miks azijske i mediteranske kuhinje zapakirane u “Htio bi da me voliš” , “Trubača”, “Bi li ili ne bi” i ostale songove koje po njegovim receptima priprema James Lockwood (New England Culinary Institute), šef s 25 godišnjim stažem u cijenjenim restoranima u Californiji i Minnesoti.

/ CROPIX
Zagreb 010211. Lari penati novi gastro prostor u Petrinjskoj, za dorucak i rucak. Foto: Berislava Picek / CROPIX

Foto: Berislava Picek

-Trubač je za mene najžešća pjesma na albumu, jak ritam, moćan Yayin glas i brass linija jasno su mi govorili da to ne može biti blago i lagano jelo. Istovremeno shvatio sam da nema gotovo ni jednog jela koje sadrži meso. Juneći ili goveđi steak medium pečen i narezan na šnite poprečno bio je moj izbor. I naravno, s čim u dodatku nego s lagano dinstanim trubicama (vrsta gljiva nalik na trube)-otkrio je Krešimir Sokolić.

Više o samom meniju potražite ovdje . Uvjerite se kako “zvuče” jela, ili ako vam je tako draže, kakvog su “okusa” recentne pjesme Pipsa. Jedite muziku, i dobar vam tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 08:12