Jede se... bijelo

Uvijek razmišljamo o tome kako na našem tanjuru mora biti pregršt boja. Učili su nas da je zeleno najzdravije i često će vas rodbina zabrinuta za vaše zdravlje pitati jedete li kuhano i jedete li zeleno.

A što je s bijelim?

Ne jedete li bijelo povrće, propuštate vrlo ukusne načine na koje u svoj organizam možete unijeti antioksidanse, vitamine i minerale.

Stoga počnite i bijelu promatrati kao boju i uživajte u cvjetači, luku srebrencu i češnjaku – sve te namirnice sadržavaju sastojke koji pomažu u prevenciji raka. Čak su i krumpiri bijele sorte dobro rješenje ako ih ne ogulite – sadržavaju kalij, vitamin C i vlakna.

Nekoliko prijedloga s bijelim povrćem:

  1. Cvjetača zapečena sa sirom
  2. Zapečena cvjetača 1 i 2
  3. Pohana cvjetača u pikantnom umaku
  4. Zapečena cvjetača s bulgurom
  5. Pečeni češnjak
  6. Juha od češnjaka i badema

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. prosinac 2024 12:24