Zagrebački Plant Punk ima novost u ponudi. Kao i puno puta ranije, Maja Bučić, osnivačica ovog zagrebačkog virtualnog restorana koji ponudu bazira isključivo na povrću, voću i žitaricama, u Hrvatskoj pokreće novi trend. Govorimo o Fruit Sando, pahuljastom japanskom sendviču s voćem koji je već neko vrijeme veliki hit u svijetu. Popularnost je ovaj sendvič stekao zahvaljujući društvenim mrežama, prije svega Instagramu, što ne čudi jer je vizualno vrlo atraktivan pa fotografije Sanda s voćem očekivano privlače pažnju.
No, oni koji su već imali priliku jesti u Plant Punku, znaju kako Sando u ponudi ovog restorana nije novost jer Have a Nice Day Sando u ponudi imaju od otvorenja. Taj se Sando sendvič sastoji od mariniranih šampinjona, hummusa, marmelade od luka, mlade salate i luka, mariniranih krastavaca, ukiseljene ljutike, ljutih sjemenki suncokreta i BBQ curry umaka.
Međutim, Fruit Sando je druga priča. Sendvič je to izuzetno mekane teksture i profinjeno izbalansiranih okusa.
"Činjenica da se Japanci ne mogu složiti oko porijekla ovog voćnog sendviča (sando je japanska skraćenica za sendvič), nije mu naškodila. Još i danas jedni tvrde kako je nastao u Kyotu negdje oko 1920. godine u jednom od brojnih kafića koji ih i danas imaju u ponudi, dok drugi korijene ovog uistinu unikatnog deserta vide u Tokyju. Radi se o jagodi, kiviju i naranči uljuljkanima u kremu od šlaga i mascarponea između dvije kriške mekog japanskog sando kruha", otkrivaju u Plant Punku.
Poželite li ga probati, možete jer je već u ponudi Plant Punka, a poželite li ga i sami napraviti, recept potražite na ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....