JEDVA ČEKAMO LISTATI

Izašla je nova Ottolenghijeva kuharica, recepti zvuče odlično, evo koji ćemo prvo isprobati

Neke od recepata ekipa autora već je objavila na svojim stranicama...

Yotam Ottolenghi, poznati chef i autor brojnih kuharica, nedavno je predstavio svoju najnoviju zbirku recepata. Napisao ju je u suradnji sa članicama svoga tima, Helen Goh, Verenom Lochmuller i Tarom Wigley, s kojima je i ranije surađivao na različitim projektima poput, primjerice, ‘Test Kitchena‘ i kuharice ‘Sweet‘. Kuharica nosi naziv ‘Comfort‘ i recepti koji se u njoj nalaze uglavnom i jesu upravo takvi, utješni i topli. Baš zato, kupnja ‘Comfort‘ čini nam se odličnom idejom baš sada, u jesensko vrijeme, kada je sve što želimo ugoditi sebi na najfiniji mogući način.

"Ovo je knjiga koju su napisala četiri ‘gladuša‘, Yotam, Helen, Verena i Tara, svaki od njih u recepte je pretočio svoja sjećanja, djetinjstvo i putovanja i otkrio što za njih znači utješna hrana. Sadrži više od 100 recepata i pravo je slavlje hrane, doma i obitelji, veza koja ostvarujemo kuhanjem, jela koja smo naslijedili i koja ćemo ostaviti novim generacijama", stoji u opisu knjige.

Naravno, brojni Ottolenghijevi fanovi već su nabavili svoje primjerke i na društvenim mrežama objavljuju jela koja su pripremili, među kojima se našao čak i recept za Ottolenghijevu inačicu kajzeršmarna.

image
ottolenghi.co.uk

Također, Ottolenghi i njegov tim na društvenim mrežama povremeno dijele neke od recepata iz nove kuharice, među kojima su nam se posebno svidjeli sendvič s pohanom piletinom i harissa majonezom, malo drugačiji bolognese umak, pečena rajčica s grahom, super čokoladna torta i njemačke kobasice sa senfom i medom.

Upravo ovo posljednje jelo ovih dana planiramo napraviti sami, a da bismo u tome uspjeli trebat će nam nekoliko različitih začina kao što su bijeli i crni papar, korijander, kim, mažuran, đumbir, muškatni oraščić, zatim drobljeni pereci, jaje, mlijeko, maslac, maslinovo ulje, luk, kvalitetne kobasice, vlasac i svježe lisnato tijesto. Priprema nam se čini prilično jednostavnom i sve što je potrebno jest kratko tostirati začine, samljeti ih pa ih ostaviti sa strane. U drugoj posudi potrebno je pomiješati perece, mlijeko i jaja, a zatim u tavi otopiti ulje i maslac. Dodati sjeckani luk i sol, karamelizirati sve zajedno, dodati malo šećera, a zatim sve ohladiti pa, kada se ohladi, pomiješati sa smjesom s perecima, začinima, vlascem i mesom koje se izvadi iz crijeva kobasice. Dobivena smjesa potom se umota u lisnato tijesto i sve zajedno se peče 32 do 35 minuta na 200 stupnjeva, a za to vrijeme se napravi umak od majoneze, senfa, meda i sjeckanog vlasca. Nama zvuči prilično primamljivo i samo ovi recepti na koje smo naišli, već su nam dovoljan razlog da naručimo ‘Comfort‘. Detaljan postupak i točne mjere potražite ovdje.

Kuharicu možete naručiti putem nekoliko različitih web shopova, cijeli popis možete pronaći ovdje, a naš je savjet da dobro proučite ponudu na Amazonu te stranici Wordery, gdje u posljednje vrijeme i sami najčešće naručujemo knjige. Kuharica će do vas putovati od dva tjedna do mjesec dana, ali je poštarina besplatna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 07:02