VELIKO PRIZNANJE

Iz Istre ravno na pozornicu: Lidia Bastianich dobitnica je nagrade za životno djelo

 Neja Markičević/Cropix
Nakon što je neko vrijeme provela u Istri, Lidia Bastianich vratila se u Ameriku gdje su je dočekale fantastične vijesti

Kako su početkom svibnja objavili iz The National Academy of Television Arts & Sciences, glumica Melody Thomas Scott, producent Edward J. Scott i, nama najzanimljivije, televizijska chefica, restoraterka i autorica kuharica Lidia Bastianich na svečanoj dodjeli početkom lipnja bit će nagrađeni Daytime Emmy priznanjima za životno djelo.

image
Marko Miscevic/Cropix

"Velika je čast biti prepoznata i primiti nagradu Daytime Emmy za životno djelo, posebice zato što svoju strast prema hrani s gledateljima dijelim već 25 godina. Zajedničko kuhanje i dijeljenje hrane povezuju sve kulture, a hrana njeguje i spaja različite ljude. obitelji, prijatelje i strance. Nema boljeg mjesta na svijetu, posebice u ovim izazovnim vremenima, od stola za kojim sa svojim najdražima možemo podijeliti hranu. Stoga, u tu čast, kako ja volim reći u svojim emisijama ‘tutti e tavola a mangiare‘", poručila je Bastianich ususret dodjeli nagrada.

image
Marko Miscevic/Cropix

Malo je poznato da je Bastianich široj publici zapravo predstavila Julia Child, koja je također bila poznata televizijska chefica i koja je američkoj publici približila francusku kuhinju, baš kao što je to Lidia Bastianich učinila s talijanskom kuhinjom. Osim snimanja emisija, u kojima priprema omiljene specijalitete, Bastianich je vlasnica restorana i autorica gotovo 20 kuharica, u kojima se također fokusira na talijansku kuhinju. Budući da je rođena u Istri, u naselju Busoler, u predgrađu Pule, Lidia često posjećuje i Hrvatsku pa je tako nedavno na svojim društvenim mrežama objavila i kako dane provodi u berbi šparoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:00