DOBRO JE ZNATI

Internacionalni minimarket Pekinška Patka sada se nalazi na novoj adresi, evo kako izgleda i što zapravo ovdje možete kupiti

Smatrate li se ambicioznim kućnim kuharom i rado eksperimentirate s različitim kuhinjama svijeta, tada ste, u potrazi za nekom od egzotičnijih namirnica, zasigurno barem jednom do sada svratili u Pekinšku Patku

Trgovina koju pohodimo kada nas recept traži neku od egzotičnijih i kod nas ne tako lako dobavljivih namirnica, mnogima omiljena Pekinška Patka, nedavno je preselila na novu adresu. Umjesto u dvorištu u Vlaškoj ulici na broju 78, gdje su u malom lokalu bili smješteni godinama, sada se nalaze u istoj ulici, ali na broju 79. Ovih smo ih dana posjetili i, iako je njihov prijašnji mali prostor imao svog šarma, moramo priznati, novi nam se ipak sviđa malo više.

image
Privatna Arhiva/

Daleko je veći od starog, prostraniji i ovdje se zasigurno nećete sudarati s drugim kupcima dok na policama tražite željenu stvar. Proizvodi nisu nagurani, sve je uredno posloženo i organizirano pa ne trebate izgubiti previše vremena dok tražite ono što vam treba.

image
Privatna Arhiva/

Pekinška Patka inače je jedno od rijetkih mjesta gdje možete kupiti afričke, turske, azijske i meksičke proizvode. Nude sve od umaka, preko smrznutih ribljih i mesnih proizvoda, tjestenine, riže, povrća, kave i čajeva, do grickalica i slatkiša. Ovdje tako kupiti možete, primjerice, smrznuti edamame i korijen lotusa, usoljeni limun i crnu limetu (ako ste fan recepata Yotama Ottolenghija, ovo vam je sigurno barem jednom zatrebalo), različita brašna i začine, dulce de leche, kukuruzne tortilje, Worcestershire umak, srirachu i brojne druge proizvode na koje ste, ako u kuhinji volite eksperimentirati, zasigurno naletjeli.

Dobro je dodati i kako smrznute proizvode možete kupiti samo u trgovini, ali sve ostalo naručiti možete i putem njihovog web shopa.

image
Privatna Arhiva/

Uz samu trgovinu sada se nalazi i Kill Candy, bubble tea shop koji se prije također nalazio u dvorištu Vlaške 78, u malom kiosku odmah na početku haustora. Sada sve popularniji čaj s tapioka kuglicama možete kupiti ulaskom u sam prostor trgovine, što nam se svakako čini pametnijim rješenjem, posebice na sve hladnije dane i u slučaju čekanja u dugačkom redu, kakvi su se ranije stvarali ispred njihovog kioska.

image
Privatna Arhiva/

Kill Candy inače je prvi lokal u Zagrebu koji je kupcima ponudio isključivo bubble tea i odmah po otvaranju, postali su iznimno popularni među mlađom publikom. O svemu smo pisali ovdje. Nakon njih, u Zagrebu se otvorilo još nekoliko lokala koji nude ovaj napitak.

Na kraju, važno za dodati, radno vrijeme Pekinške Patke je od ponedjeljka do petka od 10 do 19h, a subotom od 10 do 15 sati. Za više informacija svakako ih zapratite na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 10:18