Pripremite li salatu unaprijed, imate u svakom trenutku zdrav i ukusan obrok oko kojeg nema puno truda. Idete li na put, pripazite da ih držite na hladnom, a ako je u igri zelena salata, pripremite sve sastojke unaprijed, a zatim im dodajte preljev netom prije nego što ćete je pojesti – tako ćete izbjeći mlitavu i namočenu salatu.
Još je jedna opcija da ih posložite po slojevima u veću teglu ili posudu: prvo dresing, zatim proteinski dio salate i zatim povrće na vrhu. Tako podijeljena salata ostat će svježa i hrskava sve dok je ne odlučite pojesti. U tom trenutku protresite sve sastojke, dobro ih promiješajte i navalite.
No nemojte se ograničiti samo na zelene i lisnate salate, donosimo malo ljetne inspiracije:
- Pomiješajte krastavce, jabuke i kruške s preljevom od senfa, ulja i jabučnog octa. Jednostavno i osvježavajuće
- Da bi vam salata bila zasitnija, dodajte joj šaku kus kusa. Sve gotovo za pet minuta, a izgleda odlično.
- Magistrirajte na temu jednostavnih salatnih preljeva. Ništa lakše.
- Još jedna jednostavna kombinacija prepuna okusa: cherry rajčice, paški sir i malo balzamičnog octa i maslinova ulja.
- Za neočekivanu ljetnu salatu pomiješajte malo grilanog tofua s omiljenim voćem.
- Za puni obrok napravite salatu od tjestenine. Bit ćete siti kao da ste pojeli ‘pravi’ ručak.
- Kako biste standardnoj salati dali novo ruho, dodajte joj sastojke s grila. To će dodati onu dimljenu notu koju svi obožavaju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....