Upravo smo doznali vrlo koristan "insajder tip" našeg čitatelja koji je otputovao u Napulj. Iako smo u našem napuljskom vodiču jasno naglasili da postoje i bolje pizzerije od L´antice pizzerije Michele, neosporno je da atmosfera ispred pizzerije neodoljiva. Malo što vas može tako nasmijati kao namrgođeni čovjek s velikim zlatnim lancem oko vrata koji izvikuje brojeve spremnih narudžbi i brojnu gomilu ispred pizzerije. Koliko god rano došli, vrlo vjerojatno nećete pogoditi vrijeme kada bar stotinu ljudi ne čeka na pizzu ispred vas. To su i naša iskustva sa spomenutom pizzerijom. Iako smo došli prije uobičajenog vremena za ručak u Italiji, prije 13 sati, čekali smo pizzu za take out punih sat vremena i 45 minuta. Naš čitatelj stigao je pred pizzeriju kad je ispred njega čekalo najmanje dvjesto ljudi. Dakle, bilo mu je suđeno čekati bar dva sata na margheritu. Ipak, promatrajući filmske scene na napuljskim ulicama, shvatio je da nekolicina ljudi zaobilazi gomilu i na drugim vratima gdje stoje kuhari može dobiti pizzu mnogo ranije. Dakle, na sporednim vratima pizzerije za par eura bakšiša moguće je ondje naručiti pizzu i prvi doći na red. Čitatelj je ovu metodu prokušao nekoliko puta i tvrdi da funkcionira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....