Na društenim mrežama HRT-a naletjeli smo na sjajan prilog o vjerojatnom najmlađem chefu i ribaru u zemlji. Riječ je o 11-godišnjem Luki Prpiću koji baš svaki dan započinje sa štapom u rukama, a potom se zaputi u obiteljsku konobu gdje od ulova priprema specijalitete poput pravog chefa.
Luka dolazi iz malog mjesta Sveti Juraj, a ljubav prema ribolovu naslijedio je od nonića, dok je onu prema kuhanju, kako kaže njegova majka, razvio sam.
"Meni je na početku bilo malo nezgodno pustiti mu da barata s nožem i s pećnicom, ali malo po malo to smo puštali, a on je sve više i više u tome uživao", rekla je za HRT Lukina majka Mirna Prpić.
Recepte koje priprema i snima, a zatim sve objavljuje na vlastitom YouTube kanalu Mladi ribar. Tamo ga je zamijetio i sam chef David Skoko koji ga je svojevremeno i spomenuo na svom Instagram profilu i koji je Luki, kako je sam rekao, velika motivacija. Nakon što je prilog izašao na društvenim mrežama HRT-a, Skoko je isti podijelio uz simpatičan komentar.
"Mogu u penziju! Srce veliko kao kuća", napisao je Skoko na svojoj Facebook stranici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....