ZA MALE I VELIKE

Htio je za sebe napraviti zdraviji čokoladni namaz s lješnjacima, a onda je njegova Brachatella ‘preko noći‘ postala hit

Iako ima svoj mali maslinik u Istri, Ivan Divjanović maslinovo ulje za svoj namaz dobavlja s Brača i upravo zato nazvao ga je Brachatella

Znao sam da mora postojati nešto još finije i zdravije pa sam napravio Brachatellu, počeo je svoju priču Ivan Divjanović, stručnjak za digitalne platforme, koji sada u svoj životopis može dodati i opis "kreator novog najfinijeg čokoladnog namaza s lješnjacima u zemlji".

Njegova Brachatella, naime, toliko je zaludila one koji su je isprobali da je nakon prvog, klasičnog namaza, koji radi od samo pet sastojaka, točnije tamne čokolade, lješnjaka, maslinova ulja, kakao praha i soli, odmah morao osmisliti još tri okusa. Danas u ponudi ima klasičnu i crunchy Brachatellu, onu s dodatkom naranče te nešto što kupci od njega stalno traže - namaz od pistacija.

image
Biljana Blivajs/Cropix

"Prvi kupci bili su prijatelji i uži krug poznanika, ali sve se to tako brzo proširilo da su moji proizvodi danas dostupni i u delikatesnim trgovinama. Prije toga morao sam dobro slušati sebe, svoje blendere, koji su često bili na rubu odustajanja, a zatim i kupce koji mi neprestano daju nove ideje. Nakon namaza od pistacija, koji je veliki hit, mislim da je na redu i tiramisu namaz, a onda mi je želja napraviti granolu i sladoled. Sve to s maslinovim uljem, naravno", rekao nam je ozbiljno Ivan, ako i niste primijetili, strastveni ljubitelj maslinova ulja, pokretač Embassy of Olive Oil i vlasnik malog maslinika u Istri.

Pa, kakve veze s cijelom ovom pričom onda uopće ima Brač? Maslinovo ulje koje koristi u pripremi gustog, kremastog namaza dobavlja upravo od tamo, iz maslinika Ante Derada u Supetru na Braču. Kaže kako je birao samo najvišu kvalitetu i tu nije htio pristati na kompromis jer upravo je to ono po čemu se njegov proizvod razlikuje od ostalih dostupnih na tržištu.

image
Biljana Blivajs/Cropix/

"Nisam s Brača, ali kada sam razmišljao kako da nazovem namaz, a da ljudi odmah skuže o čemu je riječ, odlučio sam da se tu mora naći i Brač, koji odmah asocira na more, Mediteran i masline i zbog čega će biti lakše shvatiti da se radi o zdravijoj varijanti namaza koji svi toliko vole. Brachatellu posebnom čini baš to naše fino, domaće maslinovo ulje", objasnio nam je Ivan pa dodao kako i lješnjake nabavlja na jednom hrvatskom OPG-u.

I na kraju, čak i ako vam ništa od navedenog nije dovoljno da se već sutra zaputite do, primjerice, Fisherije ili Plac.hr-a po svoju teglicu Brachatelle, onda ćemo još samo dodati kako smo sve vrste ovog namaza za odrasle, kako ga neki opisuju, isprobali i sami, ponudili ih prijateljima i kolegama i baš svi su barem na trenutak ostali bez riječi. A kod nekih od njih to je doista teško postići.

Više informacija o Brachatelli možete pronaći na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 12:13