Scena prva: bijeli stolnjak postavljen za blagdane, na njemu jednako posebni tanjuri, a konačno ste se odvažili upotrijebiti i onaj posljednji servis staklenih vinskih čaša jer je jedna od ustaljenih novogodišnjih odluka da ništa ne treba skupljati prašinu čekajući bolju priliku.
Scena druga: prostor je ispunjen ludilom i u tijeku je realizacija nelogičnih, ali urnebesno smiješnih ideja koje obično padaju na pamet ujutro iza 2. Scena treća: svaki pojedini član društva pridonosi puzlama sjećanja na prošlu noć pokušavajući rekonstruirati što se sve točno zbilo.
Scena četvrta: javlja se neutaživa glad za nečim slasnim, masnim i naravno preukusnim jer nikome ne treba još jedan zalogaj ili gutljaj bilo čega sumnjivog okusa. Zvuči poznato? Ideja za temu nastala je između prepričavanja najluđih anegdota koje su se dogodile pod prevelikim utjecajem alkohola kad je netko rekao: "A što želiš pojesti nakon neprospavane noći i prevelike količine alkohola u krvi?" Naravno da je jedan od odgovora bio - ništa! Ipak, krenula je rasprava o slasnim burgerima, bogatim lazanjama i vrućoj juhi s domaćim rezancima, smijući se i dalje do suza pričama koje su počinjale sa: "Čekaj! Znaš ono kad sam ja...".
Tako smo odlučili jednog sivog ponedjeljka, iako smo svi bili preko glave u poslu, ostaviti sve svoje po strani, nakupovati namirnice i okupiti se u jednoj drvenoj kućici na rubu Zagreba pa si složiti nešto što bismo baš s guštom pojeli nakon prethodno opisanih situacija. S većinom društva vas ne treba posebno upoznavati: Marko Palfi, glavni za food sektor u The Garden Kitchen & Baru, Matija Bogdan, glavni chef zagrebačkog restorana Mano, Berislava Picek - dugogodišnja fotografkinja u Dobroj hrani, naši prijatelji Lana i Šercer te Anita Šarić i moja malenkost.
Palfi je složio hrskave pohance s kremastim i izdašnim mac & cheeseom i najbolji riblji curry koji smo na kraju svi uzimali nekoliko puta. Matija obožava tortilje, a ovu njegovu verziju baš morate isprobati. Anita je prava majstorica za pite i bureke pa je ona složila brzinsku varijantu s ostacima pečenog mesa, a ja sam ubacila arambaše u burger, ne štedeći na siru i hrenu. Sva hrana sjajno funkcionira i bez prethodno ispijenih hektolitara piva i pjenušavih vina, ali ako se i nađete u takvoj situaciji, vjerujemo da će vas "vratiti među žive".
Matekove tortilje s brzinskim baba ganoushem
Palfijev mac & cheese s pohancima
Vanin burger s arambašima i hren umakom
Anitin lažni burek s mesom od pečenja
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....