Prohladni dani i snijeg nikako nisu ono čemu smo se nadali s dolaskom proljeća, no nakon prvotnog iznenađenja, protiv hladnoća odlučili smo se boriti toplim sezonskim juhama. U vrtovima i na tržnicama trenutno se mogu pronaći šparoge, mladi luk, uskoro stiže i mladi grašak, a tu su i uvijek dobrodošla mrkva, krumpir te lisnato zeleno povrće poput blitve i špinata. S obzirom na proljetno izobilje, šarene, guste, bistre ili kremaste juhe savršen su odabir za užurbane radne dane, ali i sve one koji posao obavljaju iz kućnog ureda. Povrće možete nasjeckati i unaprijed, a zatim ga samo ubaciti u lonac i pustiti da se krčka dok obavljate sve one druge, važne, svakodnevne poslove. Jednostavnije zbilja ne može.
U nastavku donosimo naše proljetne favorite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....