Stancija Kumparička u subotu, 18. veljače, ponovno kreće s ponudom toplih jela na pulskom merkatu. Kažemo ponovno, jer u doba pandemije u ponudi nisu imali topla jela nego su se fokusirali na prodaju sireva, jogurta i karamela o kojem smo pisali.
Sirevi su njihov najpoznatiji i vjerojatno najvažniji proizvod, a šmekeri koji briju na sireve već godinama naručuju prijateljima koji putuju u Istru Kumparičkine sireve. Da, toliko su dobri! Radi se o polutvrdim kozjim sirevima od nepasteriziranog mlijeka, odležanim više od 30 mjeseci. Kako imaju svoje stado koza, tako i dobru sirovinu, umiju napraviti kvalitetan i prepoznatljiv sir jer od lošeg mlijeka ne možete napraviti dobar sir čak i ako ste genijalac.
Prvo jelo u njihovoj ponudi bit će CHEESE & MAC, američki klasik na istarski način. Vruću paštu spojit će s kombinacijom sireva i sve posuti hrskavim mrvicama od timijana. Iz Kumparičke dodaju da će nuditi šest kombinacija pod nazivima: The Goatfather, Crispy bacon, The crossover, Power pesto, Hot stuff i Magic truffle. Posebnost Goatfather Cheese & Mac pašte koju dodatno začine vlastitim zrelim sirevima odležanim između 1 i 2 godine.
Cijene će se kretati između 5 i 8 eura, a lako ćete ih pronaći na samom početku pulske tržnice s lijeve strane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....