NOVO NA SCENI

Gault&Millau Croatia izdao je prvo izdanje vodiča fokusiranog na restorane Zagreba i okolice

 Ustupljena Fotografija/
Danas je u restoranu Bistro Apetit by Marin Rendić održana konferencija za novinare, uručila su se i priznanja najboljima

Gault&Millau Croatia danas su predstavili prvo izdanje gastronomskog vodiča fokusiranog na ugostiteljske objekte Zagreba i okolice. Konferencija za medije održala se u prelijepom zagrebačkom restoranu Bistro Apetit by Marin Rendić. Vodič je izdan uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreba, a radi se o zbirci sto restorana, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica Zagreba i okolice uz osvrte i autorske fotografije.

Predstavljanje vodiča pod nazivom "Zagreb i okolica/and surroundings 2022." ujedno je bila i prilika i za uručivanje posebnih priznanja ponajboljim zagrebačkim restoranima i chefovima koji su dobili 15 i više bodova u prvom zagrebačkom izdanju Gault & Millau Hrvatske. Vodič će biti i u prodaji od utorka 8. veljače na prodajnim mjestima Tisak media i kioscima Tiska po cijeni od 99 kuna kako stoji na službenim stranicama Gault&Millau Hrvatska.

Priznanja za najbolje restorane u Zagrebu po izboru Gault&Millau Croatia preuzeli su glavni chefovi i vlasnici, a oni su:

NAV - 17,5 bodova (chef Tvrtko Šakota)

Zinfandel’s - 17 bodova (chefica Ana Grgić Tomić, nagradu preuzeo sous chef Miroslav Jurić)

ManO - 16,5 bodova (chef Matija Bogdan)

ManO2 - 16,5 bodova (chef Hrvoje kroflin)

Noel - 16,5 bodova (chef Bruno Vokal)

Bistro Apetit by Marin Rendić - 16 bodova (chef Marin Rendić)

Dubravkin put - 16 bodova (Ivo Sučević)

Tač - 16 bodova (chefica i vlasnica Vesna Miletić)

Balon - 15 bodova (chef Stipan Ilčić, nagradu preuzeo vlasnik Krešimir Ledić)

Baltazar - 15 bodova (chef Matija Bregeš)

TheAtrium by Filho -15 bodova (chef Filip Horvat)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 20:08