Prilika za usporedbu i kušanje hrvatskih i uvoznih Graševina!
Prva internacionalna konferencija o graševini održat će se 1. srpnja u zagrebačkom hotelu International. Cilj konferencije je da posjetitelji steknu uvid u stilske i kvalitativne potencijale graševina Hrvatske i graševina okolnih zemalja, jer će gosti biti i vinari iz Srbije, Mađarske, Slovenije i Austrije. Kušanje vina bit će organizirano u istom hotelu, i to od 11 do 18 sati.
Probajte salatu od toplih paradajza - puno je ukusnija!
Konačno sezona rajčica. Ali, nekako su vam nabolje odmah nakon što ih donesete s tržnice, pa onda ih stavite u hladnjak, složite salatu koja baš i nije... To je upravo zbog toga jer ih držite u hladnjaku! Naime, rajčice na hladnoći prolaze kroz kemijske promjene na staničnoj razini koje mijenjaju njihov okus i teksturu. Niska temperatura spre- čava razvijanje aroma, a ujedno pogoršava i onu već postojeću. Osim toga, ona negativno djeluje i na teksturu koja postaje spu- žvasta. Znači, što se tiče rajčica - topla salata je ipak ukusnija!
Jeste li za Tomahawk, Rubia Gallegu ili Charolais tenderloin?
Rastu vam zazubice? Pa kome i ne bi, kad se s Oleander terasi hotela Esplanade počeo širiti miris roštilja jer chef Ana Grgić i njen tim otvorili su ljetnu sezonu. Najviše pažnje privlači posebno dizajnirani grill na drveni ugljen gdje će se pripremati vrhunski sočni steakove i svježa vrhunsku riba poput kovača i brancina. Ljetni je jelovnik obogaćen i svježim kamenicama na ledu, kavijarom, sashimijem i jelima poput fregole sarde s hlapom i sušenim rajčicama, goveđim i tatarskim carpacciom kao i biftekom od žutorepe tune.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....