GALA VEČERA

Fabricio Vežnaver poslužio je svoje klasike na dodjeli nagrada Sarajevo Film Festivala

Chef_Fabricio Veznaver, Mirsad_Purivatra-direktor SFF-a i Jovan Marjanovic co-direktor SFF
 27. Sarajevo Film Festival, 2021 (c) Obala Art Centar/
Chef Vežnaver i supruga Ljiljana, zadužena za slastice, za 80-ak uzvanika pripremili su neka od svojih najboljih ribljih jela

Fabricio Vežnaver pripremio je gala večeru za uzvanike na dodjeli nagrada Srce Sarajeva za TV serije, koja se prvi put dodjeljuje na Sarajevo Film Festivalu. Radi se o jednom od najboljih chefova u Hrvatskoj koji vodi istarski restoran Pergola u Zambratiji.

U želji da potakne produkciju najkvalitetnijih regionalnih serija i njihovu međunarodnu promociju, vodstvo festivala u konkurenciju za nagrade Srce Sarajeva uvrstilo je 16 serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije. Njihovi autori, glumice i glumci okupili su u sarajevskom hotelu “Holiday” na svečanosti dodjele nagrada koju je vodio Tarik Filipović.

Chef Vežnaver i njegova supruga Ljiljana, zadužena za slastice, za osamdesetak uzvanika ekskluzivne večere Sarajevo Film Festivala pripremili su neka od svojih najboljih ribljih jela: “Morski biser” i “Morsku pjenu” od jakobovih kapica, odnosno filea romba, dok su u jelu “Istra i Visoko se vole” spojili biftek lokalnih proizvođača mesa s crnim tartufom. Gosti su se zasladili “Slatkim snovima” - desertom od bijele čokolade s pistacijama i borovnicama, a za vinsku pratnju točila su se vina vinarije Buntić iz Međugorja.

image
Fabricio jela
Sarajevo Film Festival, 2021 (c) Obala Art Centar/


Najboljom dramskom serijom proglašena je "Porodica", najbolja komedija je "Dnevnik velikog Perice", najbolji kreator je Bojan Vuletić (Porodica), Srce Sarajeva za Zvijezdu u usponu osvojila je Ivana Zečević (Grupa), dok je u glumačkim kategorijama trijumfirao bračni par Jasna Đuričić (Grupa) i Boris Isaković (Porodica).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 23:14