NOVO

Ekipa iz popularne vinoteke kreće s vinskim radionicama, program zvuči sjajno, evo detalja

 Ivana Nobilo/Cropix
Vinoteka Nesputana vina smještena je tik do poznatog kafića i Cogito pržionice kave - Cafe u Dvorištu

Početkom srpnja u Zagrebu, na adresi Jurja Žerjavića 7/2, otvorena je vinoteka Nesputana vina, prva posvećena isključivo organskim i biodinamičkim vinima. Iza cijele ideje stoje vlasnik Boris Sarjanović te enologinja i sommelierka Nina Štulić, a da su u ovih nekoliko mjeseci odradili sjajan posao, dokaz je i veliki interes zagrebačke publike za njihovu selekciju ponajboljih hrvatskih, ali i vina iz ostatka Europe. Upravo zato, vjerujemo, najava njihovih radionica posebno bi mogla zainteresirati velik broj onih najvećih ljubitelja prirodnih vina.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Kako su najavili, vinske radionice u Nesputanim vinima održavat će se srijedom, četvrtkom i petkom, a zamišljene su kao druženja malog kruga ljudi, točnije sedmero polaznika, koji će imati priliku degustirati sedam odabranih vina. Teme radionica koje su do sada objavili su "Lepeza mjehurića" i upoznavanje s proizvodnjom pjenušavih vina te raspoznavanje između različitih stilova mjehurića, od pet-nata do šampanjca. Tu je i radionica "Demistificiranje riječi prirodno" na kojoj će polaznici kroz degustaciju vina grupe SCHMECKE DAS LEBEN naučiti o čemu se točno radi kada se govori o prirodnim vinima te se upoznati s osnovama i razlikama između organske i biodinamičke proizvodnje, te radionica "Nijanse vinarije Gut Oggau", namijenjena onima koji su već nešto iskusniji u svijetu prirodnih vina. Također, na ovoj će radionici polaznici premijerno kušati i, kako ga nazivaju, najnovijeg člana Gut Oggau dinastije - Ceciliu.

Cijene radionica kreću se od 270 do 500 kuna po osobi, a detalje možete saznati na njihovim društvenim mrežama ili upitom na službeni mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:15