U UTORAK NA KOKTELE

Ekipa iz Picnica u Zadar dovodi miksologa iz Bologne, radi u baru u koji ne može ući bilo tko

 Donkey Instagram/
U utorak, 21.5. od 18 sati, u goste u Zadar stiže Matteo Bonocore, iz Donkey speakeasy bara iz Bologne

Ekipa iz Picnica, koju, sigurni smo, najbolje pamtite po uspjesima s brojnih street food festivala, ovog puta najavljuje nešto ipak malo drugačije. U utorak, 21. svibnja, naime, u njihov mali lokal u Zadru stiže Matteo Bonocore iz Donkey speakeasy bara iz Bologne. Kažu kako je ovo svojevrsna prekretnica, jer nikada do sada, neovisnom organizacijom, u Zadru nije gostovao internacionalni miksolog.

"Nadamo se da će nakon ovog događaja, sve više i više inozemnih gostiju dolaziti predstavljati svoje recepture, razmjenjivati iskustva i uživati u našem gradu", poručili su iz Picnica.

image
Ustupljena Fotografija/

Donkey je mali bar u Bologni, specijaliziran za vrhunske koktele i promociju talijanskih namirnica i kulture. Njeguju speakeasy kulturu, pa se tako pri ulasku u bar prvo treba pozvoniti da bi uopće imali mogućnost ulaska, dok se sam bar nalazi u prostoru stare ljekarne.

image
Ustupljena Fotografija/

Inspirirani Donkey načinom poslovanja, najavljuju iz Picnica, gostovanje Mattea će biti inspirirano upravo povezivanjem hrvatskih i talijanskih namirnica. Tako će Matteo pripremati 3 koktela, od kojih su dva koktela iz signature koktel karte koju Donkey poslužuje, dok će treći koktel biti kreiran posebno za ovu priliku, u kojem će se koristiti vina zadarske regije, kao i naša cjenjena višnja maraška koja je upravo u sezoni.

image
Donkey Instagram/

Nastavno na ovo, Matteov domaćin, zadranin Ivan Karačić, također je pripremio jedan koktel posebno kreiran za ovu priliku. Radi se o koktelu Cherry Donkey, u kojem Ivan kombinira autentično piće iz Bologne, Amaro Montenegro, zajedno sa višnjom maraškom i ginom, a klarificira ga kombinacijom bademovog i magarećeg mlijeka, kao dodatni detalj u povezivanju s Donkey speakeasy barom.

Svoje mjesto potrebno je rezervirati, a više informacija svakako zapratite Picnic Mingle&Fun na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 10:00