Du chef - nova kuharica dubrovačkih chefova

Ove su se godine dubrovačke kulinarske kreativne snage udružile, a sve kako bi pomogle štićenicima dječjeg doma ‘Maslina’.

Naime, od subote 22.12.2012. u prodaji je kuharica Du chef, kuhinja s pet zvjezdica, specijalno božićno izdanje u kojem se nalazi više od 50 recepata šefova kuhinja ekskluzivnih i najglasovitijih dubrovačkih restorana i hotela.

Svoje male tajne otkrili su dubrovački chefovi u čijim jelima uživaju slavni i bogati gosti, ali i brojni Dubrovčani. Sva ta fina jela sad ćete moći pripremati u vlastitu domu i oduševiti svoje ukućane i goste.

Dio prihoda od prodaje kuharice čija cijena iznosi simboličnih 19, 90 kuna namijenjen je Dječjem domu Maslina, a promocija se održala jučer, 22. prosinca s početkom u 11 sati u Restoranu Klarisa.

U kulinarskom showu sudjelovale su dvije ekipe – novinari i osobe iz dubrovačkog javnog života, među ostalima i gradonačelnik Andro Vlahušić, bivša gradonačelnica Dubravka Šuica te plivač Mihovil Španja. Imali su nimalo lagan zadatak – napraviti najbolju pašticadu i najbolje fritule.

Stručni sud? Radovan Marčić glavom i bradom. Pozivajući se na poznatu dubrovačku diplomaciju, izjavio je kako su ekipe izjednačene i kako ne bi želio nikoga posebno izdvojiti. ‘Znate, ipak se ja već 50 godina šetam Stradunom… Htio bih da to tako i ostane,’ našalio se omiljeni kulinarski majstor Radovan.

Imajući na umu da je riječ o dobrotvornoj manifestaciji, svi su se prisutni složili s njim i prionuli na degustiranje. Po sudu Dobre hrane najbolje od svega bile su – novinarske fritule. S grožđicama i uvaljane u šećer s cimetom, mekane – baš kako treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 10:09