Dirt Candy: kulinarski Alan Ford

Mi znamo što si želimo za Božić.

Amanda Cohen žena je koja se krije iza vegetarijanskog restorana Dirt Candy u New Yorku. Njezin je moto: “Bilo tko može pripremiti hamburger, no povrće ostavite profesionalcima.” A upravo je taj moto pretočila u kuharicu naslova Dirt Candy: The Cookbook.

Ako ste odmah zamislili stranicu za stranicom recepata i fotografija uz pokoju pričicu – krivo. Ovo je kuharica-strip! Nešto kao vegetarijanski Alan Ford.

Zašto vaša salata košta 14$? Koliko je teško otvoriti restoran? Koja je tajna genijalnog povrća? Sviđa li se Dirt Candy Marthi Stewart? Je li kuhanje čarolija? Zašto kukuruza nema na jelovniku? Kakva su to tri mita povezana s povrćem? U ovom se stripu nalaze odgovori na sva ta pitanja plus deseci recepata.

Žena zaista vjeruje u slasno povrće (Dirt Candy = slatkiši), a pri realizaciji ove kuharice pomogli su joj strip umjetnik Ryan Dunlavey te pisac Grady Hendrix (koji je – usput budi rečeno – Amandin muž).

Želite li si i vi za Božić isto što i mi?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 11:06