DOBRA PRILIKA

Dino Galvagno i vina Boškinac početkom veljače u Lici spremaju pravu poslasticu, evo o čemu je riječ

Večera će se održati u hotelu Plitvice Village, a cijena po osobi je 75 eura

Poznati hrvatski chef Dino Galvagno i ekipa iz Boškinca najavili su ovih dana više nego uzbudljive gastro vijesti. U subotu, 10. veljače u 19 sati, u hotelu Plitvice Village, naime, održat će večeru od pet sljedova po cijeni od 75 eura. Galvagno će biti zadužen za hranu, uz koju će se posluživati vina Boškinac.

Na meniju će se naći carpaccio od cikle s pjenom od zrelog sira, celerom i jabukom, zatim krema od krumpira i uštipak s basom, pa dupli file pastrve punjen gljivama, pečen u puri, s velouté umakom i uljem kopra, dok će za mesni slijed chef pripremati mangalica odrezak s divljim biljem, batatom i dimljenim lukom. Za desert će poslužiti variegiatto s aronijom i čokoladnom slasticom. Ipak, iako je cijeli meni već objavljen, organizatori su odmah najavili i mogućnost promjena ovisno o dostupnosti i prilikama nabavke namirnica te naglasili kako ovog puta neće raditi vegetarijanske i veganske opcije.

image

Dino Galvagno u Rougemarinu

Bojan Haron Markičević

Cijena večere s vinima je 75 eura, što nam se čini prilično poštenim s obzirom na to da je u pitanju jedan od najboljih hrvatskih chefova koji veliku pažnju posvećuje upravo namirnicama koje u svojoj kuhinji koristi, a u obzir valja uzeti i visoku kvalitetu Boškinac vina. Više o večeri pročitajte ovdje.

Osim što je chef s velikim iskustvom rada u kuhinjama poznatih domaćih restorana, Dino Galvagno inače je i jedan od pokretača Latibula retreata u sklopu kojeg na imanju u Lici zainteresiranima nudi iskustvo uživanja u njegovoj hrani u sedam sljedova, u kombinaciji s odabranim vinima i prirodnim napicima iz vlastite proizvodnje. Upravo tamo posebnu pažnju posvećuje i skreće na sezonalnost te lokalno podrijetlo namirnica, sastojke za večeru nerijetko bere sam, a većinu i uzgaja na poljoprivrednom imanju na kojem se Latibula nalazi. Više o svemu možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:39