casual dining

Dežman Bar ima novi meni, sendviči i salate zvuče odlično, evo što se još nudi

 @dezmanbar Instagram
U kratkom razgovoru s chefom Dežman bara saznali smo što to gosti novo mogu pronaći na njihovom meniju i koje klasike su zadržali

Na listi omiljenih mjesta za doručak, brunch ili brzi ručak u samom centru grada mnogih zagrebačkih gurmana već se godinama nalazi Dežman bar. Smješteno u šarmantnom Dežmanovom prolazu, ovo mjesto odlična je ideja ako se zaželite odmaknuti od često napornog zagrebačkog prometa i gužve, a nemate previše vremena i u tom vam se trenutku ne putuje na drugi dio grada. Iako se s godinama postava u Dežmanu mijenjala, ovo mjesto uvijek je ostalo ono na koje se u popodnevnim satima odlazi na slasne zalogaje, a navečer u prostor do, Dežman Mini Bar, na odlične koktele.

Budući da su prije desetak dana promijenili ponudu, dodali mu proljetne namirnice i nova, svježa i laganija jela, odlučili smo zaviriti na njihov meni i kontaktirali glavnog chefa Borisa Seilija.

image
@dezmanbar Instagram

"Okrećemo se casual dining konceptu, nudimo jela koja su po nama definicija comfort fooda i radimo fusion Mediterana i Azije. Kao chef nikad se ne ograničavam namirnicama, volim šarati pa je i sam meni koncipiran na taj način. Trudimo se koristiti lokalne i domaće namirnice, ali svi dobro znamo kako to nije moguće u baš svakoj situaciji jer živimo u trenutku kada je dostupnost, što zbog cijena, što zbog otežane nabave, prilično zeznuta stvar", ispričao nam je Seili.

image
@dezmanbar Instagram

Dodao je i kako su neke Dežman klasike, koji su kod gostiju dobro prolazili, kao što su teriyaki kozice i njihov soda kruh, odlučili zadržati, a ono čime se posebno ponosi su noviteti poput sendviča od slasne focaccije, pesta, mortadele i buratine, biftek sa šparogama i zelenom kremom, roast beef salata s grejpom i spring rolice s trganom patkom. Chef se pohvalio i panciottima s kozicama i biskom od škampa, miso sendvičem sa sporo kuhanom junetinom, camembert sirom i miso umakom od tahinija te tatarskim uz koji također poslužuju domaću focacciu.

image
@dezmanbar Instagram

Fanove njihovog doručka i bruncha razveselit će činjenica da klasike nisu pretjerano mijenjali, osim što u ponudi više nema njihove varijante engleskog doručka.

"Prije sedam mjeseci preuzeo sam kuhinju Dežman bara i mogu reći da sam zadovoljan u kojem smjeru se sve zajedno kreće. Osmislio sam zimski, sada i proljetni meni, a budući da sam i sam u glazbi, u lipnju planiramo pokrenuti house and dine after work druženja na kojima će se, uz dobru hranu, uživati i u glazbi naših DJ-a", rekao nam je Boris Seili na kraju razgovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:37