Iskustvo za pamćenje

Deni Srdoč priprema spektakularnu večeru za koju vina bira jedan od najboljih sommeliera na svijetu

 Matija Djanjesic/Cropix
I ove godine chefu Neba pridružit će se Suvad Suwi Zlatić i prirediti vinski spektakl uz izbor rijetkih vrhunskih vina točenih isključivo iz boca velikih zapremnina

Kraj mjeseca svibnja rezerviran je za jedan poseban događaj. Naime, jedinstveni bon vivant događaj uparivanja rijetkih vrhunskih vina točenih isključivo iz boca velikih zapremnina i autorskih jela chefa Nebo Restaurant & Loungea Denija Srdoča održat će se u subotu 27. svibnja 2023.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Tom prigodom kreator večeri će, pored chefa Srdoča, biti i nagrađivani sommelier Suvad Suwi Zlatić, koji ima posebnu vezu s Rijekom. Kako je i sam Zlatić znao istaknuti, bez Rijeke teško da bi bilo njegove respektabilne karijere. On je naime kao dječak ratne 1992. godine iz Bosne stigao u Rijeku bez ičega. Upisao je školu na Zametu, a životni put nastavio u Austriji gdje i danas živi nižući uspjehe na poslovnom putu.

image
Privatna Arhiva

Ovo je već druga godina za redom kako Srdoč i Zlatić organiziraju Big Bottles Night u ovom restoranu s Michelinovom zvjezdicom.

Odabir boca koje će Suwi ovom prigodom prezentirati gostima na večeri izbor su njegovih osobnih favorita. Svaka od etiketa jedna je od posljednjih velikih boca izravno iz podruma velikih vinskih kuća. Riječ je o vinima koje je gotovo nemoguće kupiti, a još teže zaboraviti.

Kako je suradnja ove dvojice velikana gastro scene prošle godine oduševila gastro entuzijaste, za ovogodišnju se večeru na vrijeme organizirajte i rezervirajte svoje mjesto što prije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj +385 91 2270 058.

Zanima li vas što ćete probati, tada će vas zanimati kako su na popisu sljedeća vina:

Champagne Louis Roederer Collection, Francuska, NV
Joh.Jos.Prum Wehelener Sonnenuhr Spatlese, Njemačka 1,5L 2017
Dürnberg Ortolan Prestige, Austrija 3L 2019
Benjamin Leroux, Meursault, Francuska 1,5L 2020
Tinto Pesquera Reserva, Španjolska 1,5 L 2016
Chateau Gran Village Bordeaux, Francuska 6 L 2011
Johann Heinrich, Tre Grazie, Austrija 1,5 L 2009
Dobravac Simfonija, Hrvatska 1,5 L 2009
Sake Choya Yuzu, Japan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 08:28