NOVA SEZONA 2022.

Danas se otvara najvažniji dubrovački restoran, Mario Curić je u možda najboljoj formi do sada

Veronica Arevalo

Restaurant 360 Dubrovnik danas kreće u novu sezonu samo u večernjim terminima

Restaurant 360 Dubrovnik, nositelj Michelinove zvjezdice od 2018. otvara se danas, 01.04. U novu sezonu 2022, kreću u terminima večera i novim degustacijskim menijima s potpisom Marija Curića, dugogodišnjim chefom najboljeg dubrovačkog restorana. Podsjetimo kako je Curić dosljedan svojoj filozofiji tehničke izvrsnosti, mahom inspiriran francuskom kuhinjom, ali i interpretacijama tradicionalnih hrvatskih receptura.

image
Veronica Arevalo Info@svadbaspho/

Glavni chef dubrovačkog Restauranta 360 Dubrovnik proveo je u Španjolskoj kuhajući uz bok renomiranih chefova od kojih se posebno ističu chefovi iz Disfrutara, trenutno petog restorana na svijetu. Španjolska kultura i izvrsnost Mateua Casañasa, Oriola Castra i Eduarda Xatrucha mnogo su utjecali na Curića pa ove godine gosti dubrovačkog restorana imaju prilike probati možda njegova dva najambicioznija menija u karijeri.

Prvi meni je pod nazivom Retro, a drugi znakovitog imena 2022.

Prvi svojim nazivom “Retro” jasno sugerira da su to signature dishes chefa Marija Curića koji dolaze s posve novim prilozima, dok drugi degustacijski jelovnik znakovitog imena “2022” gostima nudi radikalniji pristup u fokusu kojega su mediteranski klasici - skuša, brancin i jakobove kapice te crna slavonska svinja s kontinenta. Kako vam zvuči: kratko dimljeni filet skuše pečen na tavici s carpacciom od bijele repe punjenim kavijarom od pastrve? Ili brancin s dimljenom majonezom i salaticom od dagnji i koromača koju prate faggotini punjeni raguom od sipe, te slatko kiseli umak? To je samo mali dio novog menija 2022.

image
Veronica Arevalo Info@svadbaspho/

U jelovniku za 2022. ističu se još tartar od jakobovih kapica s mousseom od korabe, gelom od yuzu-a te čipsom od pileće kožice, dok za ljubitelje iznutrica chef nudi brizle pečene na tavici i poslužene u kremi od artičoka s confitom artičoke.

image
Veronica Arevalo Info@svadbaspho/
image
Veronica Arevalo Info@svadbaspho/

Na vinskoj karti za koju se brine Miho Vidak, glavni sommelier restorana, a za koju je restoran više godina zaredom dobio prestižnu Wine Spectatorovu nagradu - Best of Award of Excellence - integrirano je više od 500 etiketa. Naglasak je na vinima autohtonih sorti te vinima iz regije, uz relevantan izbor etiketa iz svih dijelova starog i novog svijeta.

U ponudi vina na čaše nalazi se više od 90 etiketa. U sljubljivanju s hranom, prvi izbor uvijek su authotone sorte i regionalni proizvođači. U barskom dijelu, restoran nudi niskoalkoholna pića te tropske TIKI-style koktele, igrajući se rumovima i začinima. Za goste koji večeru vole završiti kavom, tu su rijetke sorte kave prestižnog britanskog branda Difference Coffee.

Restoran poslužuje samo večeru, radno vrijeme je od 18.00 – 22.00, a rezervacija je obavezna. Ponedjeljkom je restoran zatvoren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 11:21