NE PROPUSTITE!

Čitatelji austrijskog Falstaffa ova četiri hrvatska restorana proglasili su apsolutnim favoritima

 Agli Amici Facebook/
Na popisu su se našli restorani Agli Amici, Pelegrini, Lemongarden te Marina u Novigradu

Krajem srpnja austrijski Falstaff objavio je kako je, nakon zaprimljenih 250 tisuća glasova od više od 19 tisuća članova Falstaff Gourmet kluba, lista najboljih restorana u Austriji završena, no još zanimljivija vijest je ona da su uz to sastavili i popis mjesta koja vrijedi posjetiti i u Hrvatskoj te Sloveniji.

Na popisu mjesta koja se u Hrvatskoj ne bi trebala zaobići tako se našao rovinjski Agli Amici i hrana talijanskog chefa Emanuelea Scarella. Agli Amici opisuju kao novo sjajno mjesto u Istri na kojem se jede hrana na iznimno visokoj razini te napominju kako je upravo ovaj restoran od njihovih čitatelja dobio najviše glasova kada je u pitanju Hrvatska. Dodijelili su mu čak 95 bodova. Inače, Emanuele i njegova sestra Michaela vlasnici su restorana Agli Amici u Udinama, nositelja dvije Michelinove zvjezdice i jednog od najcjenjenijih talijanskih restorana uopće.

image
Agli Amici Facebook/


S 95 bodova čitatelji Falstaffa nagradili su i šibenski Pelegrini. U tekstu napominju kako je Pelegrinijeva terasa pravi magnet za turiste pa je tako rezervacija stola obavezna, a Rudolfa Štefana opisuju kao vrsnog chefa.

image
Biljana Gaurina/Cropix/Cropix


Na popisu mjesta koja se ovog ljeta u Hrvatskoj ne zaobilaze našao se i Lemongarden na Braču i, kako je opisuju, mediteranska kuhinja na moderan, eklektičan način chefa Ante Udovičića. Dodaju i kako u ovom hotelskom restoranu nude sjajne slastice te kako je vinska lista odlična. Čitatelji Falstaffa Lemongardenu su dodijelili 94 boda. Isti broj bodova dobio je i restoran Marina u Novigradu, a Falstaff je cheficu Marinu Gaši prozvao velikom zvijezdom istarske gastronomske scene.

Od slovenskih restorana posebno su istaknuli Hišu Franko. Falstaff je inače prilično popularan austrijski portal, ima svoju njemačku i švicarsku inačicu, a bavi se temama iz svijeta gastronomije i turizma. Cijeli tekst možete pročitati na Falstaffu.

image
Danijel Bartolic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 23:55