VELIKO PRIZNANJE

Chiavalon maslinovo ulje iz Vodnjana u finalu jednog od najstrožih europskih natjecanja

 Srećko Niketić/Cropix/
Braća Chiavalon ponovno imaju razloga za slavlje, njihovo maslinovo ulje ušlo je u samo finale prestižnog natjecanja

Dobre vijesti ponovno stižu u Istru. Jedno od najpoznatijih domaćih maslinovih ulja ušlo je u samo finale prestižnog europskog natjecanja. Naime, upravo su objavljeni kandidati za pobjednika Il Magnifico natjecanja, a među njima se našlo i istarsko maslinovo ulje Chiavalon koje u Vodnjanu proizvode braća Tedi i Sandi Chiavalon.

Dobro je spomenuti i kako Il Magnifico slovi za jedno od najstrožih natjecanja uopće te kako nagrađuje samo maslinova ulja najviše kvalitete, a ovo je deveta godina po redu da se natjecanje održava. Sva ulja ocijenjuju se na slijepo, a osim same kvalitete, posebno se cijeni i inovativnost. Kako stoji na službenim stranicama, proglašenje pobjednika najavljeno je za 11 dana. Osim, kako ga nazivaju, Oscara za maslinovo ulje, u sklopu ovog natjecanja dodijeljuju se i zvjezdice koje mnogi nazivaju Michelinovim zvjezdicama za maslinova ulja.

Chiavalon maslinova ulja iz ekološkog uzgoja i inače su višestruko nagrađivana pa su tako u posljednjih nekoliko godina primili brojna europska i svjetska priznanja, među kojima i ona za najbolje maslinovo ulje te najbolju ambalažu. Prošle su godine izgradili novu tvornicu za proizvodnju maslinovog ulja u koju je uloženo čak 10,5 milijuna kuna, a nedavno su pokrenuli i akciju u sklopu koje su zainteresirani mogli kupiti drvo iz njihovog maslinika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 23:40