![24758265](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/13/k_24758265_640.jpg)
Svi imamo svoja omiljena mjesta koja volimo posjetiti preko vikenda i odmoriti glavu od napornog tjedna uz dobru hranu i još bolju kapljicu vina. Palo nam je na pamet pitati neke od naših najboljih chefova gdje oni vole provesti svoje slobodno vrijeme preko i vikenda i što će najčešće naručiti u svojim omiljenim restoranima.
Braco Sanjin (Perivoj)
![Split, 260617.
Chef Braco Sanjin, pripremio je dva jela od skampa u restoranu O'Zlata . Na fotografiji: Braco Sanjin priprema tjesteninu sa skampima
Foto: Tom Dubravec / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/5/4/14/sanjin_skampi13-280617.jpg)
Splitski chef sa svojim dragim kolegama voli odlutati u neku sakrivenu konobu.
''Kad je sezona mlade janjetine volimo otići u restorane koji su specijalizirani baš za njenu pripremu. Izdvojio bih restoran Perlica u Klisu kad je u pitanju janjetina, a volim otići i u konobu Otprilike ovako u Splitu.'' - rekao je Braco.
Marko Palfi (The Garden Bar & Kitchen Čakovec)
![Cakovec, 310118.
Restoran Mundoaka.
Priprema hamburgera.
Na fotografiji: Marko Palfi, glavni kuhar.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/2/1/14/mundoaka8-310118.jpg)
Chef The Garden Bar & Kitchena voli posjećivati skriveni restoran nadomak Zagreba koji, zapravo, oduševljava sve koji ga otkriju.
''Za vikend na ručak volim otići u Bistro Karlo na Plešivici, a najviše volim naručiti teleći flank steak.'' - rekao je Marko.
Stipan Iličić (Balon)
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/5/3/13/291A6474.jpg)
Chef zagrebačkog fulira Balon voli isprobavati hranu u novootvorenim mjestima i otvoren je za svaku vrstu kuhinje.
''Preferiram domaću spizu, svježe sezonske namirnice koje mogu jesti u opuštenoj atmosferi. Uglavnom su to mjesta u okolici Zagreba (kleti) gdje se uvijek pronađe dobra domaća klopa. Volim otići u klet Slavagora u okolici Samobora na domaće štrukle i patku s mlincima.'' - govori Stipan.
Matija Bogdan
![Cakovec, 310118.
Restoran Mundoaka.
Priprema hamburgera.
Na fotografiji: Matija Bogdan, kuhar.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/2/3/10/mundoaka22-310118.jpg)
Matija nam je rekao da kod kuće kuha gotovo svaki dan (ako ne i svaki!), a i za ekipu vrlo često vikendima priprema hranu.
Lagao bi kad bih rekao da se vikendom na putu do doma ne pronađe neka kebapčinica koja radi do 5 ujutro, a znam se zaletiti i do pekare na početku Radićeve koja radi od 0-24. :) Ali kad je odlična klopa u pitanju, kad god odem u Čakovec jedem kod Marka Palfija. Nedavno me jako iznenadila Konoba Vinko u Konjevratama kraj Šibenika, tamo sam jeo iznimno dobre janjeće tripice. U Zagrebu jako volim Stari fijaker, a kad se zaželim pizze, O’Hara mi je prvi izbor. - rekao je Matija.
Hrvoje Kroflin (Mano 2)
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/7/12/15/kroflin.jpg)
Hrvoje Kroflin najviše voli pojesti nešto što mu skuha punica ili mama!
Meni je najdraže pojesti dobar grah s kobasicom, sarmu, istarsku maneštru, čvarke i špek... Najviše volim otići na gablec kod punice i mame! A od restorana za gablec su tu Gabreku 1929, Miramare, Trnjanka, Purger. - rekao je Hrvoje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....