Chef Thomas Keller odlučio je privatni vinski podrum svog restorana otvoriti za javnost kako bi financijski pomogao zaposlenicima nekoliko restorana koji su zbog krize uzrokovane koronavirusom otpušteni.
U privatnom podrumu kalifornijskog restorana The French Laundry, inače nositelja tri Michelinove zvjezdice, proizvodi se Modicum vino, a isto se do sada moglo kušati samo u restoranu. Vino je proizvedeno u ograničenim količinama te je, objasnio je chef Keller na svom Instagram profilu, riječ o etiketama iznimne kvalitete i vrijednosti.
"Modicum vino je simbol vremena i mjesta koje nas čini posebno ponosima. Suradnja između sommeliera i vlasnika vinograda izniman je primjer zajedništva koji i nakon dva desetljeća još uvijek živi", napisao je chef Keller na Instagramu. Upravo zato, ovo je sjajna prilika za ljubitelje visoke gastronomije i kvalitetnih vina da uživaju u nečemu novom i drugačijem, nečemu što do sada nisu imali prilike doživjeti.
U opisu ispod fotografije na svom Instagram profilu chef je dodao i kako je podrška Modicum vina također i podrška zakladi Keller Restaurants Relief te kako će dio novaca od prodaje biti prenamijenjen u financijsku pomoć otpuštenim zaposlenicima restorana The French Laundry, Per Se, Ad Hoc, Bouchon Bistro i Bouchon. Isti su, naime, otpušteni nakon privremenog zatvaranja restorana, a posljedično i krize uzrokovane koronavirusom.
Dobro je spomenuti i kako je chef Keller za vrijeme karantene velik dio vremena posvetio organizaciji masterclassova na Instagramu, a sudjelovao je i u kreiranju mjera za očuvanje restoranske industrije pa stoga i ne čudi ovaj neobičan korak kako bi zaštitio svoje suradnike i zaposlenike. Zainteresirani će svoju bocu Modicum vina uskoro moći naručiti putem službene web stranice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....