Za razliku od većine njegovih filmova, u novom ostvarenju, triler drami "Pig", Nicolas Cage glumi tragača za tartufima koji, nakon otmice svog pomagača i ljubimca svinje kreće u dramatičnu potragu. Nakon prikazivanja u američkim kinima, film je primio brojne pohvale kritičara, a kod nas bi se trebao početi prikazivati krajem kolovoza.
Osim što je u pitanju prilično neuobičajena uloga za samog Cagea, koji je poznat ponajviše po glumi u akcijskim filmovima, više je nego zanimljiva i sama radnja filma. Kako bi se pripremio za ulogu, Cage se, naime, ponajviše trebao posvetiti proučavanju svijeta gastronomije pa je, između ostalog, morao naučiti i kuhati. U tome mu je pomogao Gabriel Rucker, inače chef restorana Le Pigeon u Portlandu, koji je svoje dojmove zatim podijelio u intervjuu za portal Eater.
Naime, Cageov lik u prošlosti je bio poznati chef pa ga je tako Rucker morao podučiti malim i velikom kulinarskim trikovima kako bi se mogao u potpunosti uživjeti u ulogu. Jelo koje Cage priprema u filmu osmislio je upravo Rucker, a u pitanju je golub s gljivama i timijanom. Zanimljivo je spomenuti kako je, otkrio je Rucker, Cage kuhanju pristupio s poštovanjem te kako je bio prilično zainteresiran pa sam posao pripreme glumca za ulogu nije bio nimalo izazovan.
"Kada sam dobio poziv da sudjelujem u stvaranju ovog filma, odmah sam pristao", komentirao je chef Rucker za Eater. Dodao je i kako ga je Cage jednog jutra čak i posjetio u njegovoj kuhinji.
"U kuhinju je ušao u 7 ujutro i izgledao je grozno. Tada nisam znao da zapravo izgleda upravo onako kako za ovu ulogu i treba izgledati. Na prvu sam pomislio kako zbilja ne vodi dovoljno brige o sebi", dodao je.
Chef Rucker opisao je glumca kao iznimno predanog poslu i prizemljenog, a jelo koje je kreirao, Cage je pripremio baš kako je chef i zamislio. Rucker je sudjelovao i na snimanju samog filma te je upućivao Cagea na način pripreme samog jela. Otkrio je i kako na setu, nažalost, jelo koje je Cage pripremio ipak nisu kušali već je cijela ekipa na snimanju imala isti ručak. Cijeli intervju pročitajte na poveznici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....