Iz redakcije talijanskog portala Fine Dining Lovers su Jeffreyja Vellu, trenutno chefa u rovinjskom Cap Aureu, zamolili da napravi popis omiljenih mjesta u Rovinju. Nakon uvoda o radu i djelu samog Velle, Fine Dining Lovers portal navodi kako je Rovinj u posljednje dvije godine postao nezaobilazna destinacija na Mediteranu, a osim zbog prirode, sunca i mora, tome je tako i upravo zbog raznolike i kvalitetne gastronomske ponude.
Vella je s njima podijelio popis od osam mjesta na kojima se jede dobra hrana, ali uključuju i dobru atmosferu, pogled i samu lokaciju. Sva mjesta s popisa prilično su različita i namijenjena različitim ukusima.
Osim, naravno, sjajnog Cap Aurea, restorana smještenog na 5. katu Grand Park hotela s pet zvjezdica gdje se uglavnom jede hrana na bazi povrća prezentirana na više nego zanimljivh način, Vella je izdvojio i restoran Agli Amici. O ovom je mjestu nedavno pisao i austrijski Falstaff, a riječ je o restoranu talijanskog chefa Emanuelea Scarella, najpoznatijeg po istoimenom restoranu u Udinama, koji od sredine lipnja svoja jela priprema i u Rovinju te gostima nudi tri više nego zanimljiva degustacijska menija.
Kao jedno od najpopularnijih mjesta među gurmanima Vella navodi i konobu Kantinon te ističe kako se ovdje nude tradicionalna, ali i kvalitetna te jela prezentirana na originalan način. Na popis dodaje i Brasserie Adriatic smještenu na samom trgu u kojoj se uživa u ukusnim a la carte doručcima ili pak laganom ručku. Vella navodi kako su večere ovdje također posebno zanimljive upravo zato što lokalne sastojke i okuse pripremaju s francuskim zaokretom. Također, ovdje možete pronaći jednu od najvećih kolekcija viskija u Hrvatskoj.
Chef Vella kao dobro mjesto za ručak i večeru navodi i nedavno otvorenu Tekku by Lone i opisuje ga kao restoran s kvalitetnim sushijem, tempurom, wokom i proljetnim rolicama te dodaje kako se sva jela pripremaju sa svježim namirnicama i po tradicionalnim tehnikama pripreme. Kao mjesto s dobrom ribom Vella preporučuje Giannino te pojašnjava kako ovdje jelovnik ovisi o svježem ulovu koji svakodnevno donose lokalni ribari, a hrana se priprema na način koji poštuje lokalnu tradiciju i kvalitetu.
Ljubiteljima lokalnih specijaliteta preporučuje i odlazak u Spacio Grotu, lokal tik do rovinjske tržnice gdje se mogu kušati istarska vina, domaći sirevi i maslinovo ulje malih proizvođača. Na kraju spominje i Tunaholic Fish Bar gdje nude svježu ribu u formi jela koja se mogu konzumirati i s nogu, poput primjerice burgera s plodovima mora ili fritto mista. Vella dodaje i kako je hrana ovdje kreativna i neočekivana te se nalazi u jednoj od uskih uličica u starom dijelu grada što svakako doprinosi opuštenijoj atmosferi.
Cijeli tekst potražite na Fine Dining Lovers.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....