Češnjak: Protisnuti ili ne protisnuti? To je pitanje.

Nedavno smo pisali o bijelom povrću i na našoj Facebook stranici mnogi od vas rekli su da im je baš češnjak omiljeno bijelo povrće.

Mi jako volimo i cvjetaču, ali češnjak nam je ipak broj jedan i koristimo ga u zaista mnogo slanih jela. No postavlja se pitanje – zgnječiti ga ili ne? Jedna poznanica kaže nam da je za nju gnječenje češnjaka svetogrđe. Što vi mislite?

Mi vam donosimo razloge za sjeckanje i gnječenje pa odlučite sami…

Prednosti protiskivanja češnjaka:

  • Za samo nekoliko trenutaka jednim potezom dobijete pulpu koju možete odmah dodati u jelo.
  • Ako niste baš vješti u baratanju nožem, možda vam je sjeckanje češnjaka (pre)velik izazov.
  • Prositnuti se češnjak s ostalim sastojcima vrlo lako stapa, a to je vrlo korisno ako ga ne obrađujete termički.
  • Češnjak nije u doticaju s rukama pa ima manje (ne)ugodnog mirisa.

Prednosti sjeckanja češnjaka:

  • Treba više vremena da se očisti preša za češnjak nego daska za rezanje. (U prijevodu: ne gine vam malo pranja i čišćenja).
  • Sjeckate li češnjak nožem, ne treba vam preša – malo više prostora u ladici s pomagalima.
  • Možete kontrolirati koliko ćete krupno ili sitno nasjeckati češnjak.
  • Možete iskoristiti cijeli češanj češnjaka – ništa ne zapinje u preši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 16:05