Nedavno smo pisali o bijelom povrću i na našoj Facebook stranici mnogi od vas rekli su da im je baš češnjak omiljeno bijelo povrće.
Mi jako volimo i cvjetaču, ali češnjak nam je ipak broj jedan i koristimo ga u zaista mnogo slanih jela. No postavlja se pitanje – zgnječiti ga ili ne? Jedna poznanica kaže nam da je za nju gnječenje češnjaka svetogrđe. Što vi mislite?
Mi vam donosimo razloge za sjeckanje i gnječenje pa odlučite sami…
Prednosti protiskivanja češnjaka:
- Za samo nekoliko trenutaka jednim potezom dobijete pulpu koju možete odmah dodati u jelo.
- Ako niste baš vješti u baratanju nožem, možda vam je sjeckanje češnjaka (pre)velik izazov.
- Prositnuti se češnjak s ostalim sastojcima vrlo lako stapa, a to je vrlo korisno ako ga ne obrađujete termički.
- Češnjak nije u doticaju s rukama pa ima manje (ne)ugodnog mirisa.
Prednosti sjeckanja češnjaka:
- Treba više vremena da se očisti preša za češnjak nego daska za rezanje. (U prijevodu: ne gine vam malo pranja i čišćenja).
- Sjeckate li češnjak nožem, ne treba vam preša – malo više prostora u ladici s pomagalima.
- Možete kontrolirati koliko ćete krupno ili sitno nasjeckati češnjak.
- Možete iskoristiti cijeli češanj češnjaka – ništa ne zapinje u preši.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....