Nije tajna da talijansku kuhinju ubrajamo u najpopularnije na svijetu. Dok pizza, pasta i rižoto govore sve jezike svijeta, ragu alla bolognese je inspiracija za brojna druga jela, o talijanskim cannellonima ne prestaje se pričati, a o gelatu da i ne govorimo. No, baš kao i kod brojnih drugih tradicionalnih receptura, postoje oni koji ih vole prilagoditi vlastitom ukusu. Špagetima se tako dodaje kečap, carbonari vrhnje, tjestenina se kuha u hladnoj vodi, a na pizzu se dodaje ananas.
Upravo se pobrojani primjeri ubrajaju i u najveće zločine protiv talijanske kuhinje. Naime, YouGov proveo je u 17 država istraživanje na temu pripreme talijanske hrane na način koji zapravo vrijeđa Talijane. Sudionicima u istraživanju predstavljeno je 19 načina pripreme jela, a oni su zatim morali odgovoriti smatraju li ih prihvatljivima ili neprihvatljivima.
Četiri primjera koje su predstavili bili su prihvatljivi čak i Talijanima pa su tako rekli kako je ponekad u redu u pizzi uživati za ručak te kako se može jesti vilicom i nožem umjesto rukama, kako se bolognese u iznimnim situacijama može poslužiti sa špagetima te kako je dopustivo uživati u mesnim okruglicama sa špagetima. Oko činjenice je li rižoto predjelo, je li u redu staviti ulje u vodu u kojoj se kuha tjestenina, je li u redu lomiti špagete prije kuhanja kao i je li prihvatljivo poslužiti tjesteninu i umak odvojeno Talijani su, pak, uglavnom podijeljeni.
Kako su ispitanici odgovorili na pitanja je li prihvatljivo nakon ručka naručiti cappucino, dodati sir na jela s morskim plodovima i rezati tjesteninu nožem, pročitajte u samom istraživanju na poveznici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....