Brzi riblji recept: oslić u hrskavoj korici od pršuta

Tko kaže da riba i meso ne idu zajedno? Probajte ovaj slasni recept od oslića umotanog u pršut i uvjerite se u suprotno. Najbolji dio? Sve je gotovo u pola sata.

  1. Pripremite jedan veći oslić ili neku drugu ribu, 6 šnita pršuta, svježi bosiljak, rikulu, sušene rajčice, maslinovo ulje, sol, papar.
  2. Od sušenih rajčica, bosiljka, rikule, maslinovog ulja i soli napravite pesto, izradite ga u blenderu, a na papir za pečenje poslažite šnite pršuta.
  3. Šnite pršuta neka prelaze malo jedna preko druge da dobijete jednu kompaktnu površinu. Namažite ravnomjerno pesto po pršutu.
  4. Položite na pršut s pestom ribu koju ste posolili i malo popaprili i omotajte je pršutom, unakrsno, kao da pletete pletenicu.
  5. Pažljivo omotajte ribu i pokušajte da vam pesto ne iscuri van. Nije bitno da bude savršeno.
  6. Ribu s papirom za pečenje premjestite u posudu za pečenje te je pecite na 180 stupnjeva dvadesetak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 08:31