Tko kaže da riba i meso ne idu zajedno? Probajte ovaj slasni recept od oslića umotanog u pršut i uvjerite se u suprotno. Najbolji dio? Sve je gotovo u pola sata.
- Pripremite jedan veći oslić ili neku drugu ribu, 6 šnita pršuta, svježi bosiljak, rikulu, sušene rajčice, maslinovo ulje, sol, papar.
- Od sušenih rajčica, bosiljka, rikule, maslinovog ulja i soli napravite pesto, izradite ga u blenderu, a na papir za pečenje poslažite šnite pršuta.
- Šnite pršuta neka prelaze malo jedna preko druge da dobijete jednu kompaktnu površinu. Namažite ravnomjerno pesto po pršutu.
- Položite na pršut s pestom ribu koju ste posolili i malo popaprili i omotajte je pršutom, unakrsno, kao da pletete pletenicu.
- Pažljivo omotajte ribu i pokušajte da vam pesto ne iscuri van. Nije bitno da bude savršeno.
- Ribu s papirom za pečenje premjestite u posudu za pečenje te je pecite na 180 stupnjeva dvadesetak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....