Najpoznatija braća na svijetu, barem kada je u pitanju sam vrh svjetske gastronomije, svakako su braća Roca. Upravo zbog njihovog pomaknutog pogleda na kuhanje i svega što su posljednjih godina stvorili, vijest da su u katalonskom gradu Gironi nedavno otvorili novi restoran instantno je zainteresirala entuzijaste diljem svijeta.
Braća su inače najpoznatija po svom El Celler de Can Roca, jednom od najpoznatijih restorana na svijetu s tri Michelinove zvjezdice koji je uvelike promijenio način na koji danas gledamo na gastronomiju i upravo zato, velika je vijest da su Joan, Josep i Jordi Roca u Gironi odlučili pokrenuti posve drugačiji koncept i na neki se svoj, pomaknuti način vratiti korijenima. Kao glavnu cheficu angažirali su Elisabet Nolla i gostima u svom novom restoranu Normal odlučili ponuditi spontanu hranu koja nastaje iz lokalnih namirnica, po dobro poznatim recepturama i istim takvim tehnikama. Samo, naravno, na ipak malo drugačiji način.
"Ova nas kuhinja podsjeća na to odakle dolazimo", poručila su braća.
Dodali su i kako je Normal, baš kako mu i ime govori, opušteni koncept koji se temelji na nasljeđu koje iznimno poštuju i žele nastaviti njegovati te kako smatraju da je u rukama chefice Elisabeth Nolla to itekako moguće, a gostima više nego potrebno, posebice u izazovnim vremenima u kojima se trenutno nalazimo. Ovdje se, kako kažu, žele posvetiti poznatim jelima na moderan način i stvarati pristupačnu hranu koja će njihovim gostima pružati utjehu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....