ISPROBALI SMO

Boogie Lab izbacio svoj prvi cruffin, rade ga s kremom od mandarine i makom, evo naših dojmova

Simpatičnom zagonetkom najavili su lansiranje novog proizvoda, a evo i što nas je iznenadilo, a što nam se svidjelo

Kada su proteklog vikenda na društvenim mrežama misteriozno najavili lansiranje svog prvog cruffina, ekipa iz Boogie Laba zainteresirala je mnoge. Najprije zagonetkom kojom su svoje pratitelje pozvali da pogode o kakvoj kombinaciji okusa riječ, a potom i samom kombinacijom.

Naime, budući da su nedavno izbacili manifest u kojem govore kako se u svom poslovanju oslanjanju na održivost i koriste sezonske, lokalne namirnice, novi cruffin odlučili su raditi s mandarinama, sezona kojih je tek počela, a blago kiselkastoj kremi dodali su i mak. S prodajom novog muffina krenuli su ovog ponedjeljka.

image
Filip Popovic

Početkom tjedna i sami smo odlučili provjeriti je li pompa oko novog proizvoda zbilja opravdana. U Boogie Lab svratili smo u utorak ujutro, oko 9 sati. Ljubazno osoblje objasnilo nam je da će prvi cruffini biti gotovi tek oko 9:30 ili 10 sati, no kako nismo imali vremena, odlučili smo sreću okušati po povratku s posla. U lokal u Ulici kneza Borne na broju 26 svratili smo nešto nakon 17 sati istog dana kada nam je, pak, osoblje reklo da slatka i slana peciva te sendviče sada prodaju samo do 17 sati, ali budući da su još uvijek bili u procesu micanja iz vitrine, simpatična djelatnica jedan cruffin ipak nam je upakirala u papirnatu vrećicu.

image
Privatna Arhiva

Moramo priznati da nas je ovakav način poslovanja na trenutak zbunio, budući da velik broj Zagrepčana radi upravo od 9 do 17 sati pa nam nije jasno kada bismo onda, po logici ekipe iz Boogie Laba, zapravo ovdje mogli kupiti njihove pekarske proizvode. Razumijemo da, u slučaju da se pekarski proizvodi peku samo ujutro, u kasnijim poslijepodnevnim satima ne žele prodavati nešto što je satima stajalo u vitrini, ali vjerujemo kako je i taj problem rješiv.

No, zadovoljni što smo ipak uspjeli ugrabiti svoj primjerak ovog, toliko popularnog, prvog Boogiejevog cruffina, zaputili smo se u obližnji park i odlučili ga odmah kušati. Cruffin je veličinom nešto manji od primjeraka koji se mogu kupiti u drugim zagrebačkim pekarnicama, ali je lijepo razlistan, tijesto je ukusno, a punjenja ima dovoljno.

image
Privatna Arhiva

Krema od mandarine je svilenkasta, više slatkasta i tek blago kisela, a maka ima dovoljno da teksturom i okusom stvori lijep kontrast. Neutralnija krema nalazi se i na vrhu ove slastice pa je omjer kremastih elemenata i tijesta dobro pogođen, a svidio nam se i dodatak kandirane korice mandarine na samom vrhu.

Cijena cruffina u Boogie Labu je 4 eura, ali je dobro dodati i da je riječ o slastici koja može konkurirati klasičnim kolačima u slastičarnicama te će vas uz to i zasititi, pa je li ona opravdana, prosudite sami.

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 20:30