The World‘s 50 Best Bars

Barcelona ima najbolji bar na svijetu! U Sipsu koktele doživljavaju ozbiljno, ali prezentiraju ih na zabavan način

 Sips Barcelona Instagram/
"Piće, glazba i interijer našeg bara su poput malih kapi koje pune čašu stvarajući jedinstveno iskustvo."

Na svečanoj dodjeli nagrada The World‘s 50 Best Bars, iza koje stoji prestižno udruženje The 50 Best, a koje je ove godine održana u Singapuru, proglašeni su najbolji barovi na svijetu. Ovo je 15. izdanje dodjele nagrada i po prvi put održana je u Aziji. U izbor su ušli barovi iz 28 gradova iz cijelog svijeta. Najboljim barom na svijetu proglašen je Sips u Barceloni.

"Kada smo otvorili Sips, vjerovali smo da će biti posebno mjesto i da će uspjeti. Piće, glazba i interijer našeg bara su poput malih kapi koje pune čašu stvarajući jedinstveno iskustvo", rekao je Marc Alvarez, suosnivač Sipsa za CNBC.

image
Sips Barcelona Facebook/
image
Sips Barcelona Facebook/

Alvarez je Sips otvorio s partnerom Simoneom Caporaleom 2021., a oni koji su ga posjetili kažu kako ovaj bar gostu pruža posebno iskustvo od samog ulaska, pa do prvog gutljaja. Uređen je u ružičastim i zelenim tonovima, s velikim otokom kao pozornicom na kojoj barmeni vješto prezentiraju tehnike i pripremu koktela.

"Ovo je bar u kojem se zna da pića moraju biti ozbiljna, ali način na koji se ona prezentiraju gostu uopće ne mora biti takav. Primjerice, njihov Primordial, kombinacija 12 godina starog viskija, Ruby Porta i pera nashija (azijske kruške) poslužuje se u neobičnoj metalnoj posudi i ispija s dvije ruke, dok Daiquiri Heliodora poslužuju tako da pred gostom rade led od grejpa. U Sipsu također postoji i bar unutar bara koji nudi iskustvo uživanja u tasting meniju, nazivaju ga Esencia", opisuju iz The 50 Best najbolji bar na svijetu.

Drugo mjesto na ovoj važnoj listi pripalo je baru Double Chicken Please u New Yorku, treće Handshake Speakeasy u Mexico Cityju, četvrto baru Paradiso u Barceloni, a peto Connaught baru u Londonu.

Zanimljivo je dodati, europskim barovima pripala su čak 22 mjesta na listi, američkim 14, azijskim 10, a po dva bara na listi dolaze i iz Australije, Dubaija i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Baš kao i prošle godine, London i Barcelona i dalje su pri vrhu liste s po dva bara u top 10. Cijelu listu možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:47