Uvijek originalni

‘Art Brunch‘, novi je Noelov koncept kojim se popularizira umjetnost kroz gastronomiju

 Josip Posavec
Kao svojevrstan nastavak na ‘Noel Art‘, novi projekt ovog vizionarskog restorana vješto spaja umjetnost i gastronomiju

Protekli tjedan bio je uzbudljiv za NOEL - jedini restoran u Zagrebu s Michelinovom zvjezdicom - ponovno je uvršten u Michelinov vodič za 2023. godinu, što znači da je zadržao svoju zvjezdicu, ostavši tako u prestižnom društvu najboljih svjetskih restorana. Uz to, predstavili su najnoviji projekt "Art Brunch", kao svojevrstan nastavak na "Noel Art", čija je izložba svečano održana početkom travnja u Galeriji specijalne policije u Zagrebu.

image
Josip Posavec

"Noel Art" započet je vizijom da je gastronomija umjetnost, a umjetnost je povezivanje gastronomije, vizualne umjetnosti, umjetnika, gostiju, servisa i kuhinje. U tom projektu je sudjelovalo jedanaest umjetnika - slikarica Hana Hanak, slikarica Ariana Herceg, slikarica i specijalizant art terapije Vesna Matić, slikarica Alba Miočev, kipar i slikar Denis Kraškovič, kipar Matija Plavčić, slikarica Gabrijela Rukelj Kraškovič, slikar Krunoslav Stojanovski, kipar Sanjin Vinković, slikar i ilustrator Dominik Vuković, slikarica Nataša Vuković i multimedijalna umjetnica Marta Živičnjak, a svaki je donio nešto drugačije i kreativno sa sobom i kroz svoje radove započeo posebnu interakciju s gostima.

image
Josip Posavec

Gosti restorana bili su tako u mogućnosti uz pomoć glavnog chefa Bruna Vokala doživjeti i zanimljiv organoleptički spoj gastronomije i umjetnosti, ne samo kroz razne art sljedove, već i kroz interaktivno slikanje na tanjurima.

image
Josip Posavec

Nakon izložbe, projekt će živjeti i dalje u vidu "Art Brunch" evenata, koji će se održavati u Noelu svakih nekoliko mjeseci. Uz fine zalogaje osmišljene od strane izvrsnog glavnog chefa i njegovog tima, kao i osvježavajuća pića koje će pripremati mladi Noelov bar manager Karlo Ferenčak, gosti će moći uživo razgledati umjetnička djela, a ako im nešto posebno zapne za oko, također će ih na licu mjesta moći kupiti.

image

Ivan Jug

Josip Posavec

"Drago nam je da projekt ‘Noel Art‘ živi i dalje, jer ima zaista veliki potencijal. Naša glavna misao vodilja prilikom osmišljavanja ovog projekta bila je promocija mladih umjetnika i njihove umjetnosti, kao i poticanje i popularizacija umjetnosti kroz gastronomiju. Također, dio sredstava od prodanih umjetničkih djela donirat će se inicijativi za podizanje svijesti o kvaliteti života osoba s dijabetesom tip 1, bolesti od koje i sam bolujem. Veselimo se drugoj fazi ‘Noel Arta‘ i sve lijepom što ona donosi", objasnio je Ivan Jug, suvlasnik Noela, sommelier i idejni začetnik Noel Art projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:12