Zagrebački hotel Esplanade najavio je doček Nove godine uz crveni tepih, bend Showtime, Piano & Cognac Lounge, tradicionalni ponoćni valcer te dječji disco-doček za najmlađe.
Za gurmanski užitak pobrinut će se chefica Ana Grgić Tomić koja će spremiti pažljivo odabrane delicije.
Crveni tepih odvest će posjetitelje u Smaragdnu dvoranu i otmjeni restoran Zinfandel’s. Sve počinje u Esplanadinom predvorju uz raskošno okićen bor, mramorne kamine i kristalne lustere, uz ugodnu glazbu, pjenušavu dobrodošlicu i gurmanske zalogaje koji su tek uvod u gala večeru od šest privlačnih sljedova.
Glavni restoran najelegantnijeg zagrebačkog hotela funkcionira gotovo savršeno
Chefica Ana Grgić Tomić i njezin tim osmislili su novogodišnji jelovnik. Gurmansko putovanje započinje zalogajima dobrodošlice: wagyu tartar u briocheu s tartufima uz aioli od tartufa, zatim ciklu mariniranu u soku od višnje s kremom od ličke base i ružmarina te poširanu kamenicu s pjenom od lista kamenice i shiso list.
Gala večer se nastavlja jelovnikom od šest sljedova: Oscietra kavijar dolazi s tartom od karameliziranih čičoka i gelom od prženog lješnjaka, dok je chefica pečenu guščju jetru savršeno spojila s biskvitom od mrkve i badema, marmeladom od dunje i gelom od porta. Večer se nastavlja uz poširana kliješta hlapa, mrkvu kuhanu u soku od naranče, velouté od mrkve i aioli od šafrana, nakon čega dolazi osvježavajući sorbet od citrusa te za glavni slijed slasni juneći biftek s krunom od tartufa, smrčcima kuhanim u konjaku i rolicama od kestena i krumpira.
Kada je riječ o slasticama, služit će se truffles s tamnom čokoladom i tartufima, crumble od tamnog kakaa, crémeux od prženih lješnjaka i ušećerenih tartufa.
Uz večeru će se posluživati odabrana vrhunska hrvatska vina, a u ponoć goste očekuje pjenušava zdravica uz valcer i dobre želje. Kada zatrebate predah od plesa, za okrepu nakon ponoći stiže i poznati Esplanadin vinski gulaš.
Više o novogodišnjem meniju u Esplanadi možete pročitati ovdje.
Za glazbeni vrhunac večeri pobrinut će se energični Showtime bend, a svirat će sve od valcera i evergreena do najvećih pop i rock klasika.
Dječja proslava na razini Esplanade
Dok se vi zabavljate, vašim se najmlađima bavi vesela ekipa profesionalnih animatora Little Stars by Nina koja organizira dječji disko-doček pun igre, smijeha i glazbe. Djecu očekuje neodoljivo uređen prostor, ples s vršnjacima, društvene igre i mnoga iznenađenja, a za predah tu je i cool odmaraonica gdje klinci mogu i odspavati.
Mališani neće ostati gladni, jer chefica Ana Grgić Tomić za njih priprema najfinije poslastice - na bifeu će se tako naći zdravi štapići od rajčice i mozzarelle, namaz od avokada i slanutka, slasni sendviči, mini burgeri, hrskava piletina u panko mrvicama, prženi file brancina s kremom od batata i maslinovim uljem, kremasti rižoto s povrćem, kao i primamljivi zapečeni Esplanadini štrukli.
A najmlađi će se zasladiti izborom smoothija, čokoladnim i voćnim muffinima, blagdanskim kolačićima, šarenim lolipopsima, mousseom u čašicama, čokoladnim pralinama i svježim rezanim voćem.
Rezervacija mjesta
Iz Esplanade poručuju da gosti za svečani doček mogu birati Smaragdnu dvoranu ili Zinfandel‘s, ali i da je mjesta svakim danom sve manje.
Doček uz cjelovečernji program iznosi 295 € po osobi te uključuje pjenušac dobrodošlice uz fine zalogaje, gala večeru od šest sljedova, neograničenu konzumaciju odabranih vina i vode, pjenušac u ponoć i gulaš za okrepu.
Doček za djecu (2–10 godina) iznosi 155 € po djetetu i uključuje bogati bife s potpisom chefice Ane Grgić Tomić, dječji pjenušac u ponoć te neograničenu konzumaciju sokova i vode. Ponuda je dostupna samo za roditelje koji Novu godinu slave u jednom od hotelskih prostora (Zinfandel‘s ili Smaragdna dvorana).
U ponudi je i novogodišnji paket s jednim noćenjem i novogodišnjom večerom, po cijeni od 799 eura za dvije osobe.
Zinfandel‘s predstavio novi ljetni autorski jelovnik chefice Ane Grgić Tomić
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....