Ako je istinita izreka da smo ono što jedemo, onda nema toga na svijetu što Anthony Bourdain nije bio. Bikov penis i ovčje mudo, pržena riža s crvima i sirova tuljanova očna jabučica, čitava živa kobra i neoprani rektum bradavičaste svinje - u svojim je televizijskim putovanjima probao što god su domaćini iznijeli pred njega, uz samo jedan preduvjet: da je autentično i da je lokalno.
I to je vjerojatno i tajna njegove posvemašnje omiljenosti u svijetu uživatelja u televizijskom kulinarstvu, autentičnost mu je bila nešto kao prva direktiva i nikada nije skrivao tko je on doista niti se sramio svega onoga što je nekada prije bio. To se odražavalo u njegovim knjigama i kasnije na TV ekranu. Nije dao da se u postprodukciji brišu zvukovi automobilskih truba i žamor prolaznika, koliko god bili smetnja. Nije dao da se scene fabriciraju, nije radio one umjetne scene pozdravljanja s domaćinom niti isforsirana opraštanja.
“Nikada nisam odradio pripravništvo u zbilja sjajnoj restoranskoj kuhinji. Shodno tome, nikada nisam postao stvarno dobar kao chef. Pitam se često kako bi to bilo raditi kao pripravnik s Michelom Brasom ili Arzakom. Ali unatoč tome ne osjećam veliko žaljenje. Sve je ispalo prilično prokleto dobro”, rekao je u jednom intervjuu.
Anthony Bourdain bio je inspiracija mnogima, a u nastavku pročitajte njegove savjete koji će vam pomoći da ispečete stvarno dobar odrezak:
- Ako želite kupiti odrezak sa savršenim omjerom masti i krtog mesa, odaberite ribeye odrezak.
- Odrezak nikada nemojte soliti unaprijed.
- Odrezak kuhajte na slaboj, kontroliranoj vatri.
- Naposljetku, ostavite odrezak da odmori pet do sedam minuta prije posluživanja.
- Meso pržite u manjim turama umjesto da prenatrpavate tavu.
- Riješite se nepotrebnog velikog seta noževa i nabavite jedan kvalitetan chefov nož.
- Jaja uvijek razbijajte na ravnoj površini umjesto na rubu zdjele.
- Kad režete luk, ruku kojom ne režete skupite u oblik ''kandže'' kako se ne biste porezali.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....