JRE I DOBRA HRANA

Osvojite dva mjesta na masterclassu i naučite pripremati janjetinu od tima restorana Boškinac!

Tim restorana Boškinac
 Arhiva Restorana Boškinac/
Portal Dobra hrana i prestižno udruženje Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska vode vas na kulinarski masterclass

U srijedu 29.09.2021. u splitskom Miele experience centru gostuje tim poznatog restorana Boškinac koji je ranije ovog mjeseca potvrdio svoju Michelinovu zvjezdicu. Ako vam se karte nisu posložile da vam osiguraju uživanje u Boškincu, tim je odlučio doći k vama. Ovog puta u Split.

Masterclassovi s chefovima restorana koji su dio prestižnog udruženja JRE zatvoreni su za javnost pa isključivo čitatelji Dobre hrane imaju priliku osvojiti masterclass koji će ovog puta voditi tim Boškinca, a na temu janjetine. Naučit ćete sve tajne o pripremi i obradi glasovitog mesa iz prve ruke od stručnjaka kojima je janjetina jedna od najvažnijih namirnica u nagrađivanom restoranu. Chef restorana Matija Kruhonja zajedno sa svojim timom otkrit će vam neke svoje tajne, ali i prirediti jedno od najpoznatijih jela restorana Boškinac.

image
Mario Kucera/
image
Matija Kruhonja, chef
Arhiva Restorana Boškinac/
image
Jelo "Janjetina" restorana Boškinac
Arhiva Restorana Boškinac/

Na druženju od dva sata moći ćete o svemu ovome doznati iz prve ruke, priskrbiti si nove recepte, isprobati kako se vina vinarije Korta Katarina sljubljuju s ovim delikatesama i naučiti nešto novo o zavodljivom svijetu gastronomije. Posebno iznenađenje koje ne možemo zadržati u tajnosti do srijede jest dolazak Mladena Livaje, glavnog sommeliera Boškinca. Gospodin Livaja jedan je od najboljih sommeliera u Hrvatskoj i ovo je doista jedinstvena prilika gdje na jednom mjestu možete uživati u sjajnim vinima i učiti od ponajboljeg vinskog stručnjaka.

image
Mladen Livaja, glavni sommelier
Arhiva Restorana Boškinac/

Tako ćete za vrijeme cijelog druženja imati i malu vinsku edukaciju, a za vinsku pratnju zadužena je MIVA Galerija vina. JRE Masterclassovi inače su zatvoreni za javnost, a ovo je jedinstvena prilika kad možete učiti uz bok ponajboljih hrvatskih chefova. Naučite sve tajne pripreme i obrade janjetine od tima glasovitog Boškinca i odgovorite nam na Instagram profilu Dobre hrane: Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?

image
Zagreb, 290220.
Hotel-vinarija-restoran Boskinac sa Paga dobitnik je Michelinove zvjezdice za 2020. godinu.
Foto: Marko Miscevic/Cropix
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

U srijedu 29.09.2021. vodimo vas na masterclass na temu janjetine s timom restorana Boškinac u splitskom Miele experience centru s početkom u 17 sati. Masterclass traje oko 2 sata, a showroom se nalazi na adresi Poljička cesta 26, Split.

Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska prestižno je udruženje najkreativnijih gastronoma, a hrvatska inačica broji 16 restorana. Utemeljeno je 1974. godine, broji oko 350 najboljih mladih vrhunskih chefova i vlasnika restorana u Europi. JRE chefovi kombiniraju izvanredan talent, duboku strast prema kuhinji, ljubav prema lokalnim proizvodima i snažan osjećaj tradicije. Njihova stručnost u kuhanju uparena s izvanrednom atmosferom njihovih restorana nudi uistinu nevjerojatno iskustvo. Nekoliko puta godišnje JRE organizira masterclassove s chefovima iz ponajboljih hrvatskih restorana koji su ujedno i članovi ovog prestižnog udruženja, a sve do sada bili su potpuno zatvoreni za javnost.

Što trebate napraviti?

  • zapratite Instagram profile @dobra_hrana i @jre_croatia
  • odgovorite na nagradno pitanje na profilu Dobre hrane (2 najkreativnija odgovora osvajaju i možete povesti pratnju na masterclass): Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?
  • Pobjednika proglašavamo 27.09.2021 do 16 sati.
  • Više o pravilima nagradnog natječaja pročitajte ovdje.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 21:30