Musaka se tradicionalno radi s junetinom i povrćem, ali svima nam je dobro znana i ona s krumpirom. Musaka je savršeno jelo za pripremiti ljeti kada povrća ima u izobilju, a ono nam dopušta da eksperimentiramo i isprobavamo različite kombinacije. Zato se bacite na istraživanje i napravite ukusnu musaku koju će obožavati svi članovi vaše obitelji!
Inače, bosanska kuhinja koristi mnogo začina, obično u malim količinama. Većina jela su blaga, kuhana s malo vode. Umaci su gotovo u potpunosti prirodni.
Trebat će vam:
450 g Ledo fitness mješavine pola pakiranja od 750 g Ledo ploški mladog krumpira 350 g mljevenog mesa 100 g crvenog luka 2 žlice ulja dva jaja dvije žlice vrhnja naribani hren ili žličica hren umaka |
Priprema:
Na 2 žlice ulja propirjati nasjeckani luk, a zatim dodati mljeveno meso i začine i pirjati 10 ak minuta. U međuvremenu Ledo fitness mješavinu kratko blanširati. U posudu za pečenje slagati red mesa, zatim red povrća, pa još jednom ponoviti. Na vrh musake položiti ploške krumpira i sve zaliti smjesom od 2 umućena jaja, 2 žlice vrhnja i žličice hren umaka te zapeći na 200 stupnjeva oko 30 minuta ili dok se musaka lijepo ne zarumeni.
Isprobajte i punjene zapečene paprike te brzu papazjaniju!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....