Marinirane cherry rajčice s ružmarinom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 600 g cherry rajčica
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica šećera
  • 4-5 grančica ružmarina
  • 3 žlice papra u zrnu
  • 50 g soli
  • 2 dcl maslinova ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 l vode

Priprema

1. korak
Rajčice očistite od peteljki pa ih uronite u vrelu vodu i odmah ogulite kožicu. Očistite češnjak i narežite ga na četvrtine. Papar izmrvite u mužaru, ružmarin nakidajte na kraće grančice. U duboki lonac stavite litru vode, šećer, sol i režnjeve češnjaka. Kad zakipi dodajte rajčice pa kuhajte pet minuta. Izvadite rajčice i stavljajte ih u prethodno dobro osušenu i zagrijanu staklenku.

2. korak
Između redova rajčica posipavajte papar, a uz rubove staklenka ostavite grančice ružmarina. Rajčice nemojte slagati do samog vrha staklenke. Do tri četvrtine visine ulijte tekućinu od kuhanja, a do vrha, tako da budu prekrivene rajčice nalijte maslinovog ulja. Staklenke dobro zatvorite i čuvajte na hladnom i tamnom mijestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 07:51